Ο Μάικλ Τζ. Φοξ μετακόμισε στις ΗΠΑ από τον Καναδά πριν από περίπου 40 χρόνια, με στόχο να γίνει ηθοποιός και να κλείσει κάποια εμπορική συμφωνία.

Πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση των McDonald’s το 1980 και έγινε γνωστός ως Άλεξ Π. Κίτον στην τηλεοπτική σειρά «Family Ties» και σε ταινίες όπως «Back to the Future». Στις τέσσερις δεκαετίες του στον χώρο του θεάματος, ο Φοξ κέρδισε πέντε ΕΜΜΥ, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών των ΗΠΑ, SAG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1991, σε ηλικία 29 ετών, του είπαν ότι είχε τη νόσο του Πάρκινσον. Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του, δημιούργησε το Ίδρυμα Ερευνών για το Πάρκινσον «Μάικλ Τζ. Φοξ», για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση εύρεσης θεραπείας. Από τότε ο οργανισμός συγκέντρωσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Μάικλ Τζ. Φοξ θα γιορτάσει τα 20 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού με το ετήσιο γκαλά «A Funny Thing Happened on the Way to Cure Parkinson’s», με στόχο τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ερευνών. Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για πέρυσι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Με οικοδεσπότη τον Ντένις Λίρι, το γκαλά θα πραγματοποιηθεί στο «Jazz», στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, με συμμετέχοντες τους κωμικούς Μάικ Μπιρμπίλια, Μισέλ Μπουτό και τους τραγουδιστές, Μπραντ Πέισλι, Λίσα Φίσερ και Στινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να κάνω ήταν να κλείσω συμφωνία για το διαφημιστικό της McDonald’s», θυμάται ο 60χρονος, πλέον, Φοξ, αναφερόμενος στις πρώτες του μέρες στο Χόλιγουντ. «Δεν ήξερα ότι θα προσπαθούσα να βρω θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο «Variety».

Ενώ η καταπολέμηση της ασθένειας μπορεί να μην είναι κοντά, ο Φοξ ανέφερε ότι το ίδρυμα συνέβαλε στην ανάπτυξη αρκετών θεραπειών. «Είναι θεραπείες που έχουν κάνει τη ζωή πολύ καλύτερη για πολλούς ανθρώπους», εξήγησε. «Απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο. Είμαι πιο άνετα απ’ ό,τι πριν από 20 χρόνια. Μπορώ να καθίσω και να είμαι ήρεμος. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό πριν από 25 χρόνια. Αυτές είναι οι φαρμακευτικές αγωγές, ο συνδυασμός φαρμάκων και οι θεραπείες των οποίων είμαστε μέρος», συμπλήρωσε.

Ο οργανισμός έχει, επίσης, βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των ασθενών και της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο Μάικλ Τζ. Φοξ είπε ότι μεγάλη επιτυχία του έργου του ιδρύματος οφείλεται στη συνιδρύτριά του, Ντέμπορα Μπρουκς. «Είναι απλώς μαγική», υπογράμμισε.

«Θέλω να συμβεί», επισημαίνει, αναφερόμενος στη θεραπεία της νόσου. «Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Δεν θα σταματήσω, αν δεν συμβεί», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης