O Leon, στo πλαίσιo των εμφανίσεών του για το 2012, σας προσκαλεί το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου, στη μουσική σκηνή Gaia, για ένα μοναδικό ανοιξιάτικο live πάρτι. Από τη σκηνή θα παρελάσουν και οι Los Mujeros, ως special guests, για να δώσουν λίγη από τη μουσική τρέλα τους!

Με σήμα κατατεθέν του το ukulele,το πάντρεμα της ηλεκτρικής κιθάρας και του synthesizer με το βιολί και τα χάλκινα πνευστά, και λίγο πριν ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για το δεύτερό του άλμπουμ, ο Leon και η 7μελής μπάντα του, αποτελούμενη από νεαρούς πολυοργανίστες, θα παρουσιάσουν live όλα τα νέα κομμάτια, εκείνα από το ντεμπούτο του άλμπουμ «Futrue», αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Σε ένα πρόγραμμα με δυναμικά, uptempo κομμάτια, με μεγάλες ενορχηστρώσεις και χορωδιακά ρεφρέν αλλά και ήρεμες μπαλάντες. Τα ήδη γνωστά κι αγαπημένα «Someday», «Τhe children of tomorrow», «All rise» από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο θ’ ακουστούν μαζί με τo νέο single «Slow down», που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Δίπλα σ’αυτά βρίσκουν τη θέση τους κομμάτια όπως τα: «Ι’m on fire» του Bruce Springsteen, «Spinning away» του Brian Eno και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεών Βερέμης γεννήθηκε στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς. Ξεκίνησε τη μουσική μελετώντας κλασική κιθάρα και πιάνο, ενώ στα σχολικά του χρόνια δημιούργησε το συγκρότημα Mimosa’s Dream. Το 2007 αναχωρεί για σπουδές στο Λος Άντζελες, εποχή άνθησης μιας νέας indie μουσικής σκηνής. Το 2009 ξεκινάει το προσωπικό του project με τον τίτλο «Leon», συνοδευόμενος από μια ομάδα νεαρών μουσικών, τους οποίους ξεχώρισε από την ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του «Futrue» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010, με παραγωγούς τον Ottomo και τον Josh Clark (Beirut). Γρήγορα απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και τα Μ.Μ.Ε., ενώ ο Leon χαρακτηρίστηκε ως «το νέο μουσικό πρόσωπο της χρονιάς».

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί αρκετές φορές live, μεταξύ άλλων στο sold out Ark Festival στο Γκάζι, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, στην Τεχνόπολη με τους Maraveyas Ilegal, στο φετινό Madwalk, στo live των Camera Obscura στο Gagarin, ενώ την περασμένη Παρασκευή έδωσε μια sold out συναυλία στο Gazarte.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο έδωσε την πρώτη και ιδιαίτερα πετυχημένη συναυλία του στο Λονδίνο εκεί όπου και θα επιτρέψει στις 26 Μαΐου ως headliner στο The Bowery.

Οι Los Mujeros είναι μία swing-balkan collectiva που σχηματίστηκε σε μια σοφίτα, από μαθητές, πριν από 5 χρόνια. Με ισχυρές επιρροές από τον παραδοσιακό, πολυεθνικό ήχο των Νότιων Βαλκανίων, όνειρο των μελών της μπάντας ήταν η δημιουργία «χειροποίητης» μουσικής, συγχρονισμένης στα δεδομένα του 21ου αιώνα. Έτσι, οι φίλοι και μουσικοί πέταξαν τις παρτιτούρες και απελευθερώθηκαν από τους περιορισμούς των ωδείων, ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν την ψυχή τους στη μουσική, μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Επί 3 χρόνια έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ Schoolwave, όπου έπαιξαν μπροστά σε κοινό 5.000 ατόμων. Έκαναν support στο Manu Chao και την Patty Smith στο Rockwave Festival (2008).

Μετά την υποψηφιότητα του κομματιού «Hey Woman» για τραγούδι του μήνα (Ιούνιος 2011) από το jumpingfish.gr άρχισαν να εμφανίζονται στα φεστιβάλ με νέο αέρα. Το ομότιτλο video clip κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Πρόσφατα, πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση με τον Tonino Carrotone στη Θεσσαλονίκη.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους ολοκληρωμένο album. Αυτό που αναμένουν είναι μουσικές προκλήσεις από όλο τον κόσμο.

Παρασκευή 11 Μαΐου

ΓΑΙΑ, Δόξης 5 και Σαλαμίνος, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310513654

Είσοδος: 5 ευρώ

Ώρα Έναρξης: 22.00


Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης