Ο Λευκός Πύργος «βάφεται» στα πορτοκαλί για καλό σκοπό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 17:16
Ο Λευκός Πύργος «βάφεται» στα πορτοκαλί για καλό σκοπό

Με το επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα φωταγωγηθεί στις 25 Νοεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα ο Λευκός Πύργος.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τη βία κατά των γυναικών. 

Παράλληλα με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου σε συνεργασία με την εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΒΙΑ|ΖΩ» στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ. 

Η εν λόγω παράσταση αφορά ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία, με σκοπό να δοθεί φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 18:51