Ο Κώστας Τσόκλης για τον κορωνοϊό: Εγώ θα έσωζα έναν άξιο γέροντα παρά ένα παιδί που δεν ξέρω αν είναι βόδι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, 15:22
Ο Κώστας Τσόκλης για τον κορωνοϊό: Εγώ θα έσωζα έναν άξιο γέροντα παρά ένα παιδί που δεν ξέρω αν είναι βόδι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του εικαστικού Κώστα Τσόκλη, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, «Art Week» και προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις.

 Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρόνων και η άλλη 17;».

Δείτε το βίντεο:


Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Τσόκλης προκαλεί με τα λεγόμενά του. Συγκεκριμένα, πολλές αντιδράσεις, είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του περί παιδόφιλων και βιαστών.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, 16:29