Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο «Σταρ Τρεκ», θα συμμετάσχει στην επόμενη αποστολή στο Διάστημα της Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου η εταιρεία. «Ακούω να μιλάνε για το Διάστημα εδώ και πολύ καιρό, οπότε άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ, σε ένα δελτίο τύπου της Blue Origin. «Τι θαύμα!», συμπλήρωσε ο Καναδός ηθοποιός, ο οποίος θα γίνει, σε ηλικία 90 ετών, ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο Διάστημα.

Η Blue Origin ανέφερε επίσης ότι μια εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, η Όντρεϊ Πάουερς, θα συμμετάσχει στην αποστολή. Τον Σάτνερ και την Πάουερς θα συνοδεύσουν, στον πύραυλο New Shepard, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της Nasa και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ευκρίνειας με τη βοήθεια δορυφόρων, και ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες μετά την αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος. Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να γίνει από το Δυτικό Τέξας, στις 13.30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης