Ο βραβευμένος Ισπανός συγγραφέας Andrés Barba, μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φωνές της γενιάς του που τον συγκρίνουν με τον Κάφκα και τον Μπρούνο Σουλτς, επισκέπτεται την Αθήνα, καλεσμένος του 11ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις (ΛΕΑ 2019) και των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Εφέτος τον Ιούνιο, οι Έλληνες αναγνώστες που αρέσκονται να διαβάζουν ζοφερές ιστορίες σαν παραμύθια για μεγάλους θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, στις 7 το βράδυ, στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, όπου θα τον απολαύσουν σε μια συζήτηση με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Καθηγήτρια Βιρχίνια Λόπεθ Ρέθιο με επίκεντρο τα βιβλία του «Χέρια μικρά» και «Φωτεινή πολιτεία» που αντανακλούν την πιο σκοτεινή πλευρά της παιδικής ηλικίας. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 7 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, ο Andrés Barba θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Carlos Fonseca με θέμα «Λογοτεχνία και Μετανάστευση». Τη συζήτηση συντονίζει η Λένα Ματσιώρη.
Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα ισπανικά και στα ελληνικά με διαδοχική μετάφραση, με την υποστήριξη της Αccion Cultural Espanola, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Andrés Barba (Μαδρίτη, 1975) είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς. «Η συγγραφική του τέχνη είναι δυσανάλογη της ηλικίας του» λέει για τον Barba ο σπουδαίος περουβιανός μυθιστοριογράφος και βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Mario Vargas Llosa, ενώ το 2010 το περιοδικό Granta τον συμπεριέλαβε στη λίστα του με τους καλύτερους νέους ισπανόφωνους συγγραφείς. Το 2017 τιμήθηκε με το βραβείο Herralde για το μυθιστόρημά του Φωτεινή πολιτεία. Για το 2019-2020 είναι υπότροφος του Cullman Center της βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης