Σε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιώργο Κούδα, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 16/11, 21.00). Μέσα από μια βαθιά εξομολόγηση στα μέρη που τον «σημάδεψαν», ο Έλληνας παλαίμαχος θυμάται τα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση δύο κυπέλλων (1972, 1974) και ενός πρωταθλήματος (1976). Σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού αναλύουν την επιρροή που άσκησε στο φίλαθλο κοινό, ενώ η Ναταλία Ρασούλη τραγουδάει το διάσημο τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» ως φόρο τιμής στον μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Τα 12 ωριαία επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζει επίσης το νέο επεισόδιο «Ο Διαφωτισμός και η Παιδεία» της σειράς συμπαραγωγής COSMOTE TV «Τα ελληνικά γράμματα μετά την Άλωση», που προβάλλεται στo πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος. Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην εμφάνιση του νεοελληνικού Διαφωτισμού και στον τρόπο με τον οποίο ανανέωσε τα προγράμματα σπουδών και τις διδακτικές μεθόδους, χωρίς όμως να φέρει την απόλυτη ρήξη με την εκπαιδευτική παράδοση του παρελθόντος. (Κυριακή 18/11, 21.00).

Η σειρά «Ιστορικές Διαδρομές», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, για τα γεγονότα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που σημάδεψαν την πορεία της χώρας, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το επεισόδιο «Η γραμμή των οχυρών Μεταξά». Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο ομώνυμο τιτάνιο οχυρωματικό έργο κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, το οποίο πρωταγωνίστησε στον αγώνα των Ελλήνων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Πέμπτη 15/11, 19.30).

Τέλος, η εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να αναδείξει μέσα από τρίλεπτα επεισόδια τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εξηγήσει και να σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης