Για να συγκεντρωθούν χρήματα για το National Health Service, το βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας, ο Damien Hirst έκανε διάλειμμα στο να απαντά σε θαυμαστές του στο Instagram και σχεδίασε ένα ουράνιο τόξο. Το «Butterfly Rainbow», το οποίο φιλοτεχνήθηκε από πάμπολλα έγχρωμα φτερά πεταλούδων, μπορεί κανείς να το κατεβάσει από τον ιστότοπο του καλλιτέχνη και να το τοποθετήσει στα παράθυρα του σπιτιού του, δείχνοντας αναγνώριση στις προσπάθειες του προσωπικού του NHS που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 

Επιπλέον, ετοιμάζεται και μια περιορισμένη έκδοση του σχεδίου για πώληση, με το σύνολο των εσόδων να προορίζεται για το National Health Service (σχετικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν στον λογαριασμό του Hirst στο Instagram).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήθελα να κάνω κάτι για να αποτίσω φόρο τιμής στη θαυμάσια δουλειά την οποία το προσωπικό του NHS κάνει στα νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα. Το ουράνιο τόξο είναι σύμβολο ελπίδας και πιστεύω ότι είναι φανταστικό που γονείς και παιδιά φιλοτεχνούν τις δικές τους εκδοχές και τις βάζουν στα παράθυρα των σπιτιών τους» τόνισε, στην επίσημη ανακοίνωση, ο Βρετανός εικαστικός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης