Ο Αλεξάντερ Γουάνγκ είναι ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που εμφανίζεται στο πιο διάσημο ημερολόγιο του κόσμου, το ημερολόγιο Pirelli.

Η Pirelli δημιουργεί το ετήσιο ημερολόγιο με μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες μόδας από το 1964.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρυσι, η Ναόμι Κάμπελ, η Γούπι Γκόλντμπεργκ και πολλοί άλλοι μαύροι σταρ φωτογραφήθηκαν με θέμα την «Αλίκη Στη Χώρα των Θαυμάτων».

Μετά την ανακοίνωση ότι ο Σκωτσέζος φωτογράφος Άλμπερτ Ουάτσον (Albert Watson) θα φωτογραφήσει τους εκπρόσωπους της μόδας και των τεχνών που θα φιλοξενηθούν στις σελίδες της έκδοσης του 2019, τώρα κυκλοφόρησαν εικόνες από τα παρασκήνια της φωτογράφισης.
Ο Ουάτσον που έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στον χώρο της μόδας από τη δεκαετία του ’70 επέλεξε ένα κινηματογραφικό θέμα για τη φωτογράφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογράφισε τους χορευτές μπαλέτου, Μίστι Κόπλαντ, Σεργκέι Πολούνιν και Κάλβιν Ρουαγιάλ III, την ηθοποιό-μοντέλο Λετίσια Κάστα, το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ ως χαρακτήρες ταινιών «στην πορεία για την επίτευξη» ή έχοντας «ήδη επιτύχει τους στόχους τους στη ζωή».

Η Λετίσια Κάστα εμφανίζεται ως ζωγράφος που ζει με τον φίλο της, ρόλος που έχει δοθεί στον χορευτή Σεργκέι Πολουνίν.

Η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ είναι φωτογράφος βοτανικών κήπων που φιλοδοξεί να φωτογραφίζει πορτρέτα και εμφανίζεται με το μοντέλο Έστριν Άικε.

Η Τζίτζι Χαντίντ είναι μία επιτυχημένη γυναίκα με τον στενό φίλο της, τον σχεδιαστή Αλεξάντερ Γουάνγκ. Οι δύο τους φωτογραφήθηκαν σε διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Ο γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο από Αμερικανο-Κινέζους γονείς, Αλεξάντερ Γουάνγκ απολαμβάνει το προνόμιο να είναι ο πρώτος σχεδιαστής που εμφανίζεται στο ημερολόγιο.

Από το 1964 το ημερολόγιο κυκλοφορούσε σε ετήσια βάση, αλλά ή έκδοσή του σταμάτησε το 1974.
Η επανέκδοσή του ξεκίνησε 10 χρόνια αργότερα και από τότε κυκλοφορεί κάθε χρόνο.

Το ημερολόγιο της εταιρείας ελαστικών, το οποίο δίνεται ως δώρο στους πελάτες της και διάσημες προσωπικότητες και κάποτε κάλυπτε τοίχου συνεργείων αυτοκινήτων εξελίχθηκε σε έργο τέχνης.

Ο Μπρους Ουέμπερ, ο Ρίτσαρντ Αβεντον, ο Χερμπ Ριτς και ο Μάριο Τεστίνο ήταν μερικοί από τους φωτογράφους που επιμελήθηκαν το ημερολόγιο έχοντας απέναντι από τον φακό τους μοντέλα που κατέκτησαν αργότερα την πασαρέλα.

Με διαφοροποιημένη τα τελευταία χρόνια αισθητική, που απέχει από τις προκλητικές φωτογραφίες των περασμένων δεκαετιών η Pirelli επιστράτευσε τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Τιμ Ουόλκερ για την έκδοση του 2018 και τώρα, ανέθεσε στον Σκωτσέζο φωτογράφο, Άλμπερτ Ουάτσον να επιμεληθεί το ημερολόγιο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Gigi Hadid και Misty Copeland, οι πρωταγωνίστριες του ημερολογίου της Pirelli

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης