Τη «Μεγάλη Μπουγάδα», μια εφήμερη εγκατάσταση τέχνης που έχει ως στόχο την προώθηση της καλλιτεχνικής πρακτικής και διδασκαλίας, καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών, με θέμα τις ιστορίες πανδημίας, πραγματικές ή φανταστικές, φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Γαλλικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης.

«Για το σχολικό έτος 2020, θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλέξουμε τους μαθητές/μαθήτριές μας σε μια τέτοια συλλογική δράση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Καρολίν Ζοφρέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδέα της Μεγάλης Μπουγάδας ξεκίνησε το 2006 από τη Γαλλίδα εικαστικό Joëlle Gonthier. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, δύο φορές τον χρόνο και συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες, σε 118 χώρες και 5 ηπείρους, χωρίς περιορισμό ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος.

Στη Θεσσαλονίκη, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, σε εξωτερικό χώρο του Γαλλικού Σχολείου και το Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφ. Στρατού 2Α). Είναι ανοιχτή σε όλες και όλους: μαθητές-μαθήτριες, φοιτητές-τριες, γονείς, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες και δεν υπάρχει αίτηση συμμετοχής. Το έργο -ποίημα, κείμενο, σχέδιο, φωτογραφία, ζωγραφιά ή κολάζ- πρέπει να είναι σε χαρτί Α4 και για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μανταλάκι.

Σε όλο τον κόσμο, η δράση πραγματοποιείται πάντα Πέμπτη, Jeudi στα γαλλικά, που φωνητικά παραπέμπει στη φράση je dis (λέω). «Ας ελπίσουμε», σημειώνει η διευθύντρια του Σχολείου «ότι ο καθένας θα πει με το έργο του την ουσία αυτής της κοινής ιστορίας που βιώνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση είναι διαθέσιμες στα: 2310 821 231 -115, 117 & education@ift.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης