Το προσφάτως ανακαινισμένο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο μετράει πλέον 29 χρόνια, αφηγείται εκ νέου την ιστορία των τηλεπικοινωνιών με σύγχρονα ψηφιακά τεχνολογικά μέσα και ανοίγει εκ νέου τις πόρτες του 17, 18, 19 και 20 Μαΐου για να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας μια μοναδική μουσειακή εμπειρία για όλους!

Στον αριθμό 25 της οδού Πρωτέως στη Νέα Κηφισιά, μια ξενάγηση στο συναρπαστικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών, μέσα από ένα «ταξίδι», στον  χώρο και τον χρόνο, με διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα ψηφιακά μέσα, θα ενθουσιάσει όλους όσοι βρεθούν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμβολα των πολιτισμών και της ανθρώπινης εξέλιξης, τα μουσεία θεωρούνται «θησαυρός» για τους τόπους. Είναι οι χώροι-ορόσημα σε μια κοινωνία, μέσα στους οποίους κάθε άνθρωπος, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη ηλικία, εκπαιδεύει τον νου του και γεμίζει γνώσεις που προάγουν την πρόοδό του.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την ημέρα και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, ανοίγει τις πόρτες του καλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια διαφορετική εμπειρία στους χώρους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εφετινό θέμα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» και  η εμπειρία στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, όπως η μουσειοπαιδαγωγική δράση Museum in the Dark και το εικαστικό εργαστήρι Χρωματίζοντας το Παρελθόν. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν το παρελθόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Μία φωσφορίζουσα διαδρομή θα καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το μουσείο στο σκοτάδι, με τη βοήθεια των φακών του Μουσείου και των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα οι επισκέπτες θα διαβάσουν φωσφορίζοντα βιβλία και θα γίνουν ήρωες επικοινωνίας με τα φωτόσπαθά τους!

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν τέσσερις φωτογραφίες από το ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό του μουσείου. Μετά από ανοιχτή συζήτηση για τα στιγμιότυπα που απεικονίζονται, θα επεμβαίνουν δημιουργικά στις φωτογραφίες με έντονα χρώματα και υλικά, ενώ ο καθένας θα δημιουργεί ένα μίνι προσωπικό άλμπουμ, το οποίο θα παίρνει μαζί του ως αναμνηστικό.

Όσοι γοητεύονται από τη γνώση που πλημμυρίζει τους χώρους των μουσείων και ταυτόχρονα αναρωτιούνται πώς αυτή μπορεί να επικοινωνηθεί με τη δύναμη της τεχνολογίας, τα εορταστικά Προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να το ανακαλύψουν.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Μουσείου είναι δωρεάν.

Ωράριο λειτουργίας:

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 09:00-19:00

Δείτε περισσότερα εδώ

Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά. , Τ: 210 6201899, 210 6201999

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης