Τη θλίψη του για την απώλεια του Θ.Αγγελόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Το ΔΣ του ΟΛΠ προτείνει τη δημιουργία μουσείου Κινηματογράφου στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Ο Θ.Αγγελόπουλος γύριζε επί έναν χρόνο την ταινία του  στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, με την ενεργή συμπαράσταση διοίκησης και εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο δια του Προέδρου του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Οργανισμού προς την οικογένειά του, αποφάσισε:

Εφόσον αποφασισθεί η συνέχιση της παραγωγής της ταινίας, να συνεχίσει την παραχώρηση χώρων, πόρων και μέσων μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Να προωθήσει την ιδέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου για τη δημιουργία Μουσείου Κινηματογράφου εντός των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, δεδομένου ότι στον ευρύτερο Πειραιά έχουν γυριστεί σημαντικότατες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο υπό δημιουργία πάρκο στο Καστράκι, το οποίο θα αποτελεί τμήμα της Πολιτιστικής Ακτής, κύριο χώρο εντός του οποίου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύριζε την τελευταία του ταινία, να δοθεί το όνομα του, ως ελάχιστο δείγμα τιμής σε έναν πολίτη που με το έργο του τίμησε την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης