Το μουσείο του Λούβρου προτείνει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ένα παιχνίδι περιπέτειας στους επισκέπτες του Κήπου του Κεραμεικού, το οποίο μέσα από αινίγματα και χάρτες εποχής τούς οδηγεί στην καρδιά του μεγαλύτερου παρισινού κήπου, βοηθώντας τους έτσι να τον ανακαλύψουν εκ νέου.

Από τον Κήπο του Κεραμεικού περνούν 14 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο σχεδιασμός του έγινε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Αντρέ Λε Νοτρ κατά τη βασιλεία του Λουδοβίκου ΙΔ’ τον 17ο αιώνα.
Κι αν ο Κήπος του Κεραμεικού, ένας τόπος ανακαλύψεων και πειραματισμών από τότε που δημιουργήθηκε δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά του; Μήπως ο Αντρέ Λε Νοτρ είχε σχεδιάσει λίγο πριν από τον θάνατό του «στήλες» που οδηγούν στον θησαυρό στην καρδιά του κήπου; γράφει το Λούβρο προτρέποντας τους επισκέπτες να λάβουν μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «Μυστήρια στον Κεραμεικό» είναι η έρευνα την οποία ο παίκτης αρχίζει κρατώντας μια μυστηριώδη επιστολή που δεν είναι άλλο από τη διαθήκη του Αντρέ Λε Νοτρ (1613- 1700), επίσημου κηπουρού του Λουδοβίκου ΙΔ’, που σχεδίασε τους περίφημους κήπους των Βερσαλλιών.

Το σημείο εκκίνησης είναι το café Diane, κοντά στην κεντρική λίμνη των κήπων, όπου υπάρχει η «στήλη του Λε Νοτρ» η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα μικροέπιπλο μέσα στο οποίο οι παίκτες βρίσκουν έγγραφα που υποτίθεται είναι σημειώσεις του Λε Νοτρ για τον κρυμμένο θησαυρό.

Έχοντας ένα σχεδιάγραμμα της εποχής, ιστορικές γκραβούρες και αινιγματικές επιστολές οι παίκτες θα κατευθυνθούν στις τέσσερις γωνίες του Κεραμικού, θα περιπλανηθούν ανάμεσα σε αγάλματα, σε λουλούδια και στο γρασίδι και ακολουθώντας τα ίχνη του κρυμμένου θησαυρού ανακαλύπτουν σημεία που οι περισσότεροι επισκέπτες αψηφούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι ο Κήπος και τα Ανάκτορα του Κεραμεικού είναι σημαντικός τουριστικός πόλος έλξης, το παιχνίδι οδηγεί σε σημεία που οι περισσότεροι επισκέπτες αγνοούν.

«Ο Κήπος του Κεραμεικού είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σημείο διέλευσης ανάμεσα στο Λούβρο και στην πλατεία Κονκόρντ. Το παιχνίδι περιπέτειας επιτρέπει στον παίκτη να ανακαλύψει αυτόν τον χώρο τέχνης και πρασίνου υπό μια νέα οπτική γωνία», δηλώνει η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Λούβρου Αν-Λορ Μπεατρίξ.

Το παιχνίδι είναι δωρεάν και όλο το υλικό παρέχεται στους παίκτες. Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες (από δύο έως τέσσερις παίκτες) που επιστρατεύουν παρατηρητικότητα, λογική και την ικανότητά τους να συνδυάζουν δεδομένα. Πολλά επίπεδα δυσκολίας έχουν προβλεφτεί. Το παιχνίδι διαρκεί από μιάμιση έως δύο ώρες και είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά. Η εγγραφή γίνεται κατά ομάδα και η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Οι παίκτες με τις καλύτερες επιδόσεις κερδίζουν εισιτήρια για την είσοδό τους στο μουσείο του Λούβρου.

Τα «παιχνίδια απόδρασης» κατά τη διάρκεια των οποίων οι παίκτες καλούνται να λύσουν αινίγματα για να αποδράσουν γνωρίζουν θεαματική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης