Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς έχει μπει η Βόρεια Ελλάδα, με τις πόλεις να «πασπαλίζονται» σταδιακά από χρυσόσκονη και να «ντύνονται» με πολύχρωμα φωτάκια. Ξωτικά, μάγοι και καλικάντζαροι περιμένουν τους επισκέπτες προκειμένου να τους ξεναγήσουν σε στολισμένες πλατείες και σε χριστουγεννιάτικα χωριά, εκεί όπου συνήθως ο Αϊ Βασίλης κάθεται αναπαυτικά στην καρέκλα του περιμένοντας τα φρόνιμα αλλά και λίγο πιο…σκανδαλιάρικα παιδιά για να μοιράσει απλόχερα τα δώρα του και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Στη Θεσσαλονίκη, ένα φυσικό έλατο ύψους είκοσι μέτρων «φορτωμένο» με χιλιάδες λαμπιόνια στολίζει την πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στον χώρο έχουν κάνει την εμφάνιση τους τέσσερα σπιτάκια με δημιουργικές δραστηριότητες και τον αγαπημένο άγιο να περιμένει τα γράμματα μικρών και μεγάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει μουσικές εκδηλώσεις την παραμονή των Χριστουγέννων με συγκροτήματα της πόλης, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με συναυλία των «Μπλε» και του Μύρωνα Στρατή. Στην αλλαγή του χρόνου τον ουρανό θα φωτίσουν, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες πολύχρωμα και περίτεχνα πυροτεχνήματα.

Και εφέτος ο «ουρανός», στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, «ντύνεται» με μπλε λαμπιόνια, στην οδό Μητροπόλεως θα υπάρχουν οι φωτεινοί μπλε κύκλοι και το Πεφταστέρι στη Φιλικής Εταιρείας. Γιρλάντες στολίζουν την Τσιμισκή και καινούρια φωτιστικά διακοσμούν την οδό Εγνατία. Χριστουγεννιάτικος στολισμός υπάρχει στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης αλλά και στην οδό Βασ. Όλγας.

Ο «Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια, πολιτεία θα θυμίζει και εφέτος ο « Αστερόκοσμος», που στήνεται (8 Δεκεμβρίου με 6 Ιανουαρίου) στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δίνοντας τον εορταστικό ρυθμό σε ολόκληρη την πόλη.

Θεματικά εργαστήρια, λούνα παρκ, βόλτες στον πάγο και πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια, προσφέροντας στιγμές ανεμελιάς, παιχνιδιού και χαράς.
Στον «Αστερόκοσμο» μικροί και μεγάλοι μπορούν να γευτούν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ροφήματα, να διασκεδάσουν με χορωδιακά ακούσματα και να μπουν σ’ ένα γιορτινό και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο κλίμα παρέα με ξωτικά, μάγους και νεράιδες.



«Ονειρούπολη» στη Δράμα

Χριστουγεννιάτικη «χρυσόσκονη» μαγείας πλημμυρίζει την κεντρική πλατεία της Δράμας καθώς και φέτος ανοίγει τις πύλες της η «Ονειρούπολη», ένα από τα πιο ξακουστά χριστουγεννιάτικα χωριά της χώρας, το οποίο μάλιστα εφέτος συμπληρώνει τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας.

Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενούν από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου, πολυάριθμες δράσεις για μικρά παιδιά, και μάλιστα δωρεάν, με πολλές εκπλήξεις, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, πλούσια εδέσματα και ροφήματα και το μαγευτικό καρουζέλ.

Το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με τις κάρτες γεμάτες χρυσόσκονη, το ταχυδρομείο των ξωτικών, το εργοστάσιο καραμέλας και ζαχαρωτών είναι ορισμένες ακόμη δράσεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την «Ονειρούπολη».

«Πάρκο Χρωμάτων» στην Κατερίνη

Χιλιάδες πολύχρωμα λαμπάκια θα φωτίζουν από τις 7 Δεκεμβρίου το «Πάρκο Χρωμάτων» στην Κατερίνη, προσκαλώντας τους επισκέπτες να μπουν και να ζήσουν το πνεύμα των εορταστικών ημερών.

Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης 55 στρεμμάτων, που φιλοδοξεί να γίνει ο πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και γιατί όχι, από κάθε γωνιά της χώρας. Το «Πάρκο των Χρωμάτων» θα λειτουργεί έως και τις 5 Ιανουαρίου, σε καθημερινή βάση με δωρεάν είσοδο για όλους.

«Ξύλινο Χωριό» στη Φλώρινα

Το  «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει και εφέτος στην πόλη της Φλώρινας, στον χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν με τη ψυχή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και την τελευταία ημέρα του έτους (31/12) το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργεί εντελώς δωρεάν, ενώ επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των παραδοσιακών προϊόντων και σύλλογοι θα προβάλλουν διάφορα τοπικά ήθη κι έθιμα.

Στη Θεσσαλία

«Πάρκο Ευχών» στη Λάρισα

Το «Πάρκο Ευχών» στη Λάρισα στήνεται για 2η χρονιά εφέτος για να υποδεχτεί τους δικούς του επισκέπτες από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2019. Κατά την εορταστική περίοδο, τέσσερα νέα θεματικά περίπτερα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 24 μέτρων στο κέντρο του παγοδρομίου, παραστάσεις, δράσεις και συναυλίες περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Εκτός από το Σπίτι του Αϊ Βασίλη και το Σπίτι των Ξωτικών, εφέτος στο έκτασης 64 στρεμμάτων «Πάρκο των Ευχών», θα λειτουργήσουν ακόμη το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, το Σπίτι για το Face Painting, των Σπίτι των Μαθητευόμενων Μάγων και το Παγωμένο Βασίλειο.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα θα ξεκινάει από τις 10 το πρωί και θα εξελίσσεται σε καθημερινή βάση, έως τις 8 το βράδυ.

«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα

Εφέτος για 8η χρονιά, ο Δήμος Τρικκαίων,η e-Trikala A.E., ο Αϊ Βασίλης και τα ξωτικά του ετοίμασαν το μεγαλύτερο, όπως λένε, δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας και το μεταμόρφωσαν σε ένα παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών»!!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο θα μαγέψει και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Από 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης