Τον Μάρτιο του ’71 ο ρεπόρτερ των New York Times, Νιλ Σίχαν, υπέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της αμερικάνικης ιστορίας καθιστώντας τον ως έναν από τους πιο τολμηρούς δημοσιογράφους του 20ού αιώνα. Ήταν η ιστορική στιγμή που η εκδότρια της οικονομικά στριμωγμένης «Washington Post» αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για τη δημοσίευση μιας απόρρητης κυβερνητικής έκθεσης πάνω στον πόλεμο του Βιετνάμ, αν και γνώριζε ότι ρισκάρει το μέλλον της εφημερίδας της.

Το σκάνδαλο αφορούσε στη μυστική έκθεση των 7.000 σελίδων, που έμεινε στην ιστορία ως οι «Φάκελοι του Πενταγώνου» και είχε προετοιμαστεί αρχικά κατόπιν εντολής του τότε Υπουργού Άμυνας Ρόμπερτ Μακναμάρα το 1967, με τίτλο: «Η Ιστορία των Αποφάσεων που πάρθηκαν από τις Η.Π.Α. στο Βιετνάμ, 1945-66».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση που δημοσιεύτηκε τέσσερα χρόνια πριν η Αμερική απεμπλακεί πλήρως από έναν πόλεμο που τελικά κόστισε τη ζωή σε 58.220 αμερικανούς στρατιώτες, προκάλεσε την οργή του κοινού και η αμερικανική πολιτική κλονίστηκε συθέμελα.  

Το 2017 ο κορυφαίος κινηματογραφιστής, Στίβεν Σπίλμπεργκ, αποφάσισε να σκηνοθετήσει την ταινία «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» στην οποία αποκαλύπτονται όλα τα  γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη δεκαετία του ’70 που οδήγησαν στην παραπάνω αποκάλυψη. Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Τομ Χανκς, μαζί με τη Μέριλ Στριπ συμμετέχουν σε ένα αριστουργηματικό, δημοσιογραφικό δράμα που εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κυβερνητικές συνωμοσίες.

Ο Τομ Χανκς με την κορυφαία ερμηνεία του καθηλώνει το κοινό και αποσπά τις καλύτερες κριτικές των συμπρωταγωνιστών, του όπως αποτυπώνεται και στο παρακάτω βίντεο  που αξίζει να δείτε πριν παρακολουθήσετε την ταινία στο Vodafone TV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Η πολυσυζητημένη ταινία «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά», είναι μία από τις πιο δημοφιλείς που μπορεί να βρει κανείς στο Vodafone TV. Η πλούσια ταινιοθήκη του Vodafone TV εμπλουτίζεται και από την on demand κατηγορία PameOdeon που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του να απολαύσουν ακόμα περισσότερες ξένες ταινίες που έχουν συναρπάσει κοινό και κριτικούς. Το ερωτικό μελόδραμα «Wonder Wheel» του Woody Allen, το απρόβλεπτο και συναρπαστικό «211» με τον Nicolas Cage, το μυστηριώδες «Sinister» αλλά και το «Escape Plan 3», η 3η ταινία της επιτυχημένης περιπέτειας με τον Σιλβέστερ Σταλόνε και τον 50 cent είναι μόνο μερικές παγκόσμιες επιτυχίες διαθέσιμες στην πλατφόρμα . Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και το παιδικό περιεχόμενο με ταινίες που προσφέρουν διασκέδαση για όλη την οικογένεια, όπως οι περιπέτειες του Garfield, τα Ugly Dolls, Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ, Ο Κιτρινομύτης σε Τρελές Πτήσεις, ο Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού, κ.α.

Οι επιλογές στο Vodafone TV ωστόσο δεν εξαντλούνται και δεν περιορίζονται εδώ. Το διαθέσιμο περιεχόμενό του ανανεώνεται συνεχώς με αποκλειστικές σειρές όπως το βραβευμένο με Primetime Emmy, Χρυσή Σφαίρα και Bafta «Killing Eve», με κλασικές τηλεοπτικές εμμονές όπως το Baywatch, το Grey’s Anatomy, το Ray Donovan, το American Housewifes, με ταινίες που έκαναν τη διαφορά τα τελευταία χρόνια όπως τα Rocketman, Αλαντίν, Avengers Endgame, Dumbo κ.α., ντοκιμαντέρ με τη σφραγίδα των καλύτερων και την υπογραφή του National Geographic και φυσικά shows από το X-Factor μέχρι το American Idol. Το πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV που σίγουρα θα σε συναρπάσει, σε περιμένει να το ανακαλύψεις!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης