«Μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το ΥΠΠΟΑ, θα εξασφαλιστεί αμέσως η σταθερή χρηματοδότηση του Ιδρύματος για την επόμενη τριετία. Το ΥΠΠΟΑ αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που γίνεται όχι μόνον με την προσφορά στέγης και πρόνοιας στους ηθοποιούς, αλλά και με τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στη γύρω περιοχή και στους δήμους, θα συμβάλει ουσιαστικά στο πρόγραμμά τους».

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο Σπίτι του Ηθοποιού, το πρωί της Πέμπτης, στα Κάτω Πατήσια. Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο και ψυχή του ιδρύματος, κ. Άννα Φόνσου, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Μπακογιάννη, την ταμία κ. Τζένη Ζαχαροπούλου και πολλά άλλα μέλη, η Λίνα Μενδώνη συζήτησε μαζί τους για τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Σπίτι του Ηθοποιού. Η πρόεδρος ενημέρωσε την υπουργό για τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σπίτι του Ηθοποιού», ζητώντας «την οικονομική ενίσχυση του Σπιτιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «η υπουργός ανέλαβε να συνεργαστεί η ίδια με διάφορους φορείς, ώστε να επιλυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σπίτι. Επείγον είναι και το ζήτημα της αποπεράτωσης του παρακείμενου κτιρίου, το οποίο ανήκει στο Σπίτι του Ηθοποιού και το οποίο θα μπορεί να στεγάσει όχι μόνο περισσότερους ηθοποιούς, αλλά και εκδηλώσεις στο θέατρο του ισογείου. Για την ολοκλήρωση των εργασιών έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής».

«Σημαντικά είναι τα πάγια μηνιαία έξοδα της φροντίδας περίπου 60 ηθοποιών», συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. «Σήμερα είκοσι ηθοποιοί στεγάζονται στο Σπίτι του Ηθοποιού. Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και χαμηλοσυνταξιούχοι. Επίσης, στεγάζονται νέοι σπουδαστές θεατρικών σχολών που δεν έχουν οικονομική άνεση. Σε όλους παρέχεται δωρεάν στέγη και σίτιση, χωρίς καμία συμμετοχή στα πάγια έξοδα του Ιδρύματος», τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το Σπίτι του Ηθοποιού είναι Ίδρυμα Κοινωφελές-Φιλανθρωπικό-Πολιτιστικό, μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας. Όπως σημειώνει και το ΥΠΠΟΑ, «στο ισόγειο έχει διαμορφωθεί έκθεση θεατρικών κοστουμιών, ενώ στον εξωτερικό χώρο και στον πεζόδρομο της οδού Παναθηναίων, υπάρχει διαμορφωμένος θεατρικός χώρος 200 θέσεων με την επωνυμία “Νίκος Κούρκουλος”. Εκεί φιλοξενούνται, το καλοκαίρι, δωρεάν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της περιοχής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης