Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία είχε συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Εικοσιπέντε καλλιτέχνες, καθώς και άλλοι γνωστοί τραγουδιστές που ήταν μεγάλη έκπληξη της υπέροχης βραδιάς, ερμήνευσαν τα πιο αγαπημένα τραγούδια του.

 

 

 


Συμμετείχε η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και σημαντικοί τραγουδιστές μεταξύ των οποίων ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βιτάλη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, η Ηρώ Σαΐα, ο Πασχάλης Τόνιος, ο Λάκης Χαλκιάς ο Ζουλφί Λιβανελί η Άρια Σαϊγιόνμαα .

Συμμετείχε επίσης η χορωδία Δήμου Αθηναίων, η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και η παιδική χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα.. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο. 

Την εκδήλωση παρουσίασαν και διάβασαν κείμενα και ποιήματα, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Καρυοφυλιά Καραμπέτη και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

 

Διαβάστε επίσης: To zougla.gr στις πρόβες για τη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης