Δύο εγγλέζοι φαντάροι πρέπει οπωσδήποτε να μεταφέρουν ένα μήνυμα. Από την επιτυχία της αποστολής  εξαρτάται η ζωή ή και ο θάνατος πολλών συναδέλφων τους. Ο Σαμ Μέντες μεταφέρει τον θεατή μέσα στα χαρακώματα στο μέτωπο της Βόρειας Γαλλίας . Η τεχνική που χρησιμοποιεί είναι το συνεχές μονοπλάνο αλλά σε πραγματικό χρόνο. Στο featurette που δόθηκε στη δημοσιότητα από την παραγωγή, οι τεχνικοί ακολουθούν ή προηγούνται των πρωταγωνιστών, κάνουν βουτιά στο πλάνο,  με την κάμερα να κινείται συνεχώς  είτε στημένη στο γυροσκόπιο είτε πάλι να αιωρείται κινούμενη πάνω σε συρματόσχοινα και πάντα παρακολουθώντας την πορεία των ηθοποιών.

Μία τεχνική απίστευτα διαδραστική αλλά και επικίνδυνη αφού αν γίνει κάποιο λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί στο ,μοντάζ. Δεν υπάρχουν άλλες λήψεις από την ίδια ή άλλη γωνία. Θα πρέπει να πεταχτεί όλη η σκηνή. Ρεαλιστικός ο τρόπος γυρίσματος και απρόσμενη αίσθηση του χώρου ιδιαίτερα όταν κλείνει ο φακός για να ξανανοίξει αργότερα κατά την real time πορεία της κάμερας κατά μήκος ή εγκάρσια ή από ψηλά  της συγκεκριμένης σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο από τα backstage γυρίσματα της ταινίας:

 

Το στόρι περιληπτικά έχει ως εξής :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε στο 1917 που είναι και ο τίτλος της ταινίας.  Δυο βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αποστολή του πολέμου. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ. Και εκεί ξεκινά η πραγματική δράση.

Η ταινία αναμένεται τον Ιανουάριο από την ODEON.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης