Το PLUGGY ταξιδεύει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και καλεί όλους τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου PLUGGY, είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για δοκιμές και αξιολόγηση από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είσαι κάτοικος Ιωαννίνων ή σκοπεύεις να επισκεφθείς την πόλη ή την ευρύτερη περιοχή αυτό το διάστημα; Μην χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τους εταίρους του έργου PLUGGY και τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύσσουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργή συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών.

Χρησιμοποίησε τα καινοτόμα εργαλεία της πλατφόρμας PLUGGY και γίνε εσύ ο «αφηγητής» σε καθημερινές ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς. Μοιράσου τις ιστορίες σου με φίλους, επισκέπτες, επαγγελματίες και το ευρύ κοινό μετατρέποντάς τες σε πολιτιστικές εμπειρίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, προβάλλει την τεχνολογία της αργυροχοΐας που άκμασε στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της Ηπείρου. Το Μουσείο ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ενός εκ των 9 εταίρων του έργου.

Στις δοκιμές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης PLUGGY θα συμμετέχουν εκτός από το ΠΙΟΠ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) που είναι ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγγραφικού εργαλείου, το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας και το Imperial College του Λονδίνου.

Tις δοκιμές στα Ιωάννινα θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο και το Πολυτεχνείο του Košice στη Σλοβακία, με απομακρυσμένη πρόσβαση.

Η διαδικασία για κάθε ενδιαφερόμενο είναι απλή:

οι υπεύθυνοι της εφαρμογής θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο Μουσείο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του για να τους ξεναγήσουν στις λειτουργίες της πλατφόρμας PLUGGY και ειδικότερα στην χρήση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή στις παρατηρήσεις, τις ιδέες και τα σχόλια των χρηστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης