Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016, στις 10.30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο σε έναν από τους πιο σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους στην Ελλάδα, στον 20ο αιώνα, τον Άγγελο Σικελιανό.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, ξεκινώντας από τον Παρνασσό, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου ο Σικελιανός έδωσε κάποιες από τις πιο σημαντικές ομιλίες του, να κατευθυνθούν, για τη δεύτερη στάση, στο Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, στην Πλάκα, όπου υπάρχουν εκθέματα που σχετίζονται με τον Άγγελο και την Εύα Σικελιανού. Η Αγγελική Χατζημιχάλη συνεργάστηκε στενά με το ζεύγος Σικελιανού για την Έκθεση Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δελφικών Εορτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Περιάνδρου, όπου και το τελευταίο σπίτι του Κωστή Παλαμά, με τον οποίο ο Σικελιανός είχε συνδεθεί, από τα νεανικά του χρόνια με μια μεγάλη πνευματική φιλία. Τέταρτη στάση το Ζάππειο, αγαπημένος χώρος περιδιάβασης του ποιητή, σύμφωνα και με τα όσα περιγράφει στο βιβλίο για τη ζωή της με τον Άγγελο, η δεύτερη γυναίκα του, η Άννα Σικελιανού.

Στο Public Συντάγματος, όπου θα καταλήξει ο περίπατος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Αθηνά Βογιατζόγλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μελετήτρια του έργου του Άγγελου Σικελιανού, του μεγαλόπνοου αυτού ποιητή, ο οποίος, ακόμα και για τους συγκαιρινούς του, ήταν περιβεβλημένος με την αχλύ του μύθου και του μυστηρίου, αλλά και με την αίγλη των περίφημων Δελφικών Εορτών.

Σημείο συνάντησης: Εκκλησία Αγ. Γεωργίου, Πλατεία Καρύτση
Ώρα έναρξης: 10.30 π.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θέσεις για τον Περίπατο έχουν ήδη συμπληρωθεί μετά από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.

Επόμενος Λογοτεχνικός Περίπατος στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου με μια διαδρομή αφιερωμένη στην Ντόρα Γιαννακοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης