Η ηθοποιός Λάνα Κόντορ καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να σταματήσει να αποκαλεί τη SARS-CoV-2 «κινεζικό ιό».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Βιετνάμ, κατηγόρησε, μέσω του Twitter, τον Ντόναλντ Τραμπ ότι προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς πως η πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο συνδέεται με τους Κινέζους.
 
«Δεν έχετε ιδέα τις συνέπειες που έχουν τα ρατσιστικά σας σχόλια και οι ενέργειές σας στην ασιατικοαμερικανική κοινότητα» έγραψε η ηθοποιός.
 
«Εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε σε τι κίνδυνο βάζετε την κοινότητά μας. Πώς τολμάτε; Θα έπρεπε να ντρέπεστε που λέτε ότι είστε ηγέτης. Ξέρετε τι κάνουν οι ηγέτες; Καθοδηγούν δίνοντας το καλό παράδειγμα και δραστηριοποιούνται. Κάτι που από εσάς δεν έχουμε δει ακόμη. Πρέπει να παραδειγματιστείτε από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Jack Ma, που είναι πραγματικός ηγέτης – προσφέροντας δωρεάν τεστ και εκατομμύρια μάσκες στην Αμερική γιατί δεν έχετε. Παρακαλώ. Γίνετε καλύτερος έτσι ώστε να μη φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας μήπως κάποιος μας επιτεθεί λεκτικά ή σωματικά εξαιτίας της ξενοφοβίας σας».
 
Ο Τραμπ, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, αυτή την εβδομάδα γράφοντας στο Twitter χρησιμοποίησε τον όρο «κινεζικός ιός», ενώ σε δηλώσεις του είπε ότι «δεν είναι καθόλου ρατσιστικό», συμπληρώνοντας πως «προέρχεται από την Κίνα, γι’ αυτό. Είναι από την Κίνα, θέλω να είμαι ακριβής».
 
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε επίσης μία δήλωση η οποία αναφέρει: «Η γρίπη των Ισπανών, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο Ζίκα, ο Έμπολα, όλα είναι τοπωνύμια. Πριν να ξεσηκωθούν τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και το CNN ονόμαζε τον ιό κινεζικό κορωνοϊό. Εκείνοι που προσπαθούν να μας χωρίσουν και να μας ξεκόψουν από τις αμερικανικές μας ρίζες έχουν αποτύχει και πρέπει να δώσουν στους Αμερικανούς τις πραγματικές πληροφορίες που χρειάζονται για να ξεπεράσουν την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης