Μπορεί τα τουρκικά ΜΜΕ, τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά και ελεγχόμενα από τον Ερντογάν, να τηρούν σχετική σιγή ιχθύος για τις κινήσεις της Άγκυρας στη θαλάσσια περιοχή που δέσμευσε με NAVTEX ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο -μεταδίδοντας μόνο τις ελληνικές αντιδράσεις-, ωστόσο οι χρήστες των social media της γειτονικής χώρας… «προελαύνουν» κυριολεκτικά.

Με πηχυαίες αναρτήσεις συνοδευόμενες από φωτογραφίες που εικονίζουν το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις να πλέει στη Μεσόγειο έχοντας δίπλα του πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, γελοιογραφίες και σκίτσα που εμφανίζουν «μικρή» και «δειλή» τη χώρα μας, αλλά και χάρτες της «Μεγάλης Τουρκίας», Τούρκοι χρήστες των social media επιχειρούν έναν «ψυχολογικό» πόλεμο κατά της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα:

«Πύρινες» αναρτήσεις με φωτογραφίες πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού γύρω από Ορούτς Ρέις ή των τουρκικών Ε.Δ. με αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Αγία Σοφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκίτσα που εικονίζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ να «πετάει» τους Έλληνες στη θάλασσα και γελοιογραφίες με Τούρκο υπερμεγέθη στρατιώτη να «περιπαίζει» έναν Έλληνα Εύζωνα, κρατώντας στο χέρι ένα «κοκοράκι» γλειφιτζούρι.

Εικόνες gif που εικονίζουν έναν μεγαλόσωμο παλαιστή (Τουρκία) να κυνηγάει και να πιάνει ένα μικρό παιδάκι (Ελλάδα) ή έναν τύπο (Τουρκία) να σφαλιαρίζει έναν άλλον (Ελλάδα).

Τον εθνικιστικό και πολεμοχαρή οίστρο των γειτόνων συνοδεύουν σαφώς και χάρτες του «Τουρκικού Εθνικού Όρκου» (1923) που περιλαμβάνουν φυσικά τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους και τη μισή Βόρεια Ελλάδα έως και τη Θεσσαλονίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης