Ξένοι μελετητές κάστρων θα κάνουν περιήγηση στην Πελοπόννησο τον Μάιο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 11:27
Ξένοι μελετητές κάστρων θα κάνουν περιήγηση στην Πελοπόννησο τον Μάιο

Μια ομάδα 36 μελετητών κάστρων από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα περιηγηθούν από τις 18 έως τις 27 Μαΐου τα βυζαντινά, βενετικά, τουρκικά, μεσαιωνικά και άλλα κάστρα της Πελοποννήσου, καθώς επίσης οχυρωματικά έργα και επιλεγμένες κλασσικές αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής (Ακροκόρινθος, αρχαία Ολυμπία, αρχαία Μεσσήνη, Τίρυνθα, Μυκήνες κ.α).
 
Η δεκαήμερη περιήγηση διοργανώνεται -για λογαριασμό της Ομάδας Μελέτης Κάστρων (Fortress Study Group-FSG) της Μ. Βρετανίας που ξεκίνησε τη δράση της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- από τη βρετανική tour-operating εταιρεία Eternal Greece Ltd, με επικεφαλής τον Ελληνο-βρετανό Έρικ Κάουκι, που έχει εξειδίκευση στο σχεδιασμό περιηγήσεων αρχαιολογικού, μυθολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο καθ' όλη τη διάρκεια τού έτους.
 
Στο πλαίσιο του ταξιδιού και ως καλωσόρισμα, θα διοργανωθεί εκδήλωση στο Ναύπλιο, στις 18 Μαΐου, προκειμένου να απονεμηθεί από την FSG μια τιμητική πλακέτα για την εξαίρετη δουλειά που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς σχετικά με το κάστρο του Παλαμηδίου, που αποτελεί υπόδειγμα καλής συντήρησης. Στην εκδήλωση στο Βουλευτικό (15:00-17:00) θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και ομιλητές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις Δημοτικές Αρχές τού Ναυπλίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος.
 
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 11:33