Την 10η αναβίωση της επικοινωνίας των Αρχαίων Πύργων (Φρυκτωριών) στη Σίφνο στήριξε ο ΟΤΕ ως χορηγός.

Είναι η 10η χρονιά που η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Δήμο Σίφνου, αναβιώνει μέσω καπνού και κατόπτρων την επικοινωνία του δικτύου των αρχαίων πύργων- φρυκτωριών και ακροπόλεων του νησιού, έπειτα από περίπου 2.500 χρόνια από την πρώτη χρήση τους. Ο ΟΤΕ συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή του αρχαίου συστήματος επικοινωνίας του νησιού και παρείχε την τεχνική υποδομή για τη μετάδοση της εκδήλωσης μέσα από internet και ραδιόφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμμετείχε για πρώτη φορά με περιοδική θεματική έκθεση για τις αρχαίες και βυζαντινές τηλεπικοινωνίες, στην οποία κυρίαρχη θέση είχαν οι Φρυκτωρίες, τεκμηριωμένη από τις αντίστοιχες πηγές. Στην έκθεση, που φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία, διοργανώθηκαν και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά με θέμα τις «Φρυκτωρίες» και τον εφευρέτη τους, τον «Παλαμήδη». Σκοπός των εργαστηρίων, που ξεπέρασαν τις 200 συμμετοχές παιδιών, ήταν η γνωριμία με τους αρχαιοελληνικούς τρόπους επικοινωνίας, μέσω της τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ βρίσκονται κοντά στα σημεία που είναι και οι αρχαίοι πύργοι– φρυκτωρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης