Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει για τα κυριακάτικα πρωινά του Οκτωβρίου προγράμματα δράσεων για οικογένειες με παιδιά. Κάθε Κυριακή, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφθούν την Τεχνόπολη στο Γκάζι και να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου -το μοναδικό βιομηχανικό μνημείο της Ευρώπης που διατηρεί όλο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 3 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής, προσκαλώντας τα παιδιά 3-6 ετών να γίνουν «Μικροί κηπουροί με πινέλα». Τα παιδιά θα φυτέψουν και θα ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους. Κάθε μέρα οι επισκέπτες του μουσείου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσω της διάδρασης και του παιχνιδιού.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται τηρώντας τις επίσημες υγειονομικές οδηγίες. Σύμφωνα με αυτές, οι ενήλικες συνοδοί και παιδιά από 12 ετών θα πρέπει να επιδείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση αρνητικού rapid test (48 ωρών), ή PCR (72 ωρών). Τα παιδιά από 4-11 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού self test (24 ωρών). Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων και οι κρατήσεις κρίνονται απαραίτητες. (Τηλ. 213-0109325). Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 1 έως 7 ευρώ ανάλογα με τις προγραμματισμένες δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης