Το Κορίτσι από τη Δανία

Τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες για το δράμα εποχής του Τομ Χούπερ .Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ντέιβιντ Έμπερσχοφ που αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του Έιναρ Βέγκενερ (αργότερα γνωστού ως Λίλι Έλμπε) την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής. Ως Έιναρ ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Γκέρντα Βέγκενερ (Αλίσια Βικάντερ) που ήξερε τα θέματα σεξουαλικής ταυτότητας που εκείνος είχε, γι’ αυτό και στα έργα της τον συμπεριλάμβανε ως μυστήρια, μελαχρινή κοπέλα με όμορφα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Danish Girl

Σκηνοθεσία: Τομ Χούπερ με τους Έντι Ρεντμέιν, Αλίσια Βικάντερ, Άμπερ Χερντ, Ματίας Σένερτς, Μπεν Γουίσο

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου
 

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ράιαν Κούγκλερ η ταινία «Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου» εξερευνά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σιλβέστερ Σταλόνε, στον θρυλικό ομώνυμο ρόλο.

Ο Άδωνης Τζόνσον (Τζόρνταν) δε γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνις αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα.

Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνης εντοπίζει τον Ρόκι (Σταλόνε) και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο—τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ.

Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άδωνης θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, την ώρα του μεγάλου αγώνα;

Creed

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ
Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τέσσα Τόμσον, Φιλίσια Ρασάντ, Άντονι Μπελιού

Δείτε το τρέιλερ:


The Boy

Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια. Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Αμερικανική ταινία τρόμου.
Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ
Σενάριο: Στέϊσι Μενεαρ
Ηθοποιοί: Λόρεν Κοαν, Νταϊάνα Χαρντκαστλ, Μπεν Ρομπσον, Τζιμ Νορτον
Διάρκεια: 97 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη

Σουρεαλιστική σάτιρα του Ζακό Βαν Ντορμέλ

Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες. Κυνικός, σαδιστής και αυταρχικός, διασκεδάζει σκαρώνοντας φάρσες και καταστροφές στην ανθρωπότητα
Η μικρή κόρη του, όμως, έχει άλλα σχέδια και, αποφασισμένη να ξαναγράψει τους κανόνες του κοσμικού παιχνιδιού, χαλάει το κομπιούτερ του πατέρα της και βγαίνει στους δρόμους αναζητώντας έξι καινούργιους αποστόλους!

Le Tout Nouveau Testament

Βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζακό Βαν Ντορμέλ με τους: Μπενουά Πελβούλρντ, Γιολάντ Μορό, Κατρίν Ντενέβ, Πιλί Γκροΐν

Δείτε το τρέιλερ:


Mediterranea

Ιταλικό κοινωνικό δράμα με φόντο το μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Αγίβια πρόσφατα άφησε το σπίτι του στην Μπουρκίνα Φάσο για να αναζητήσει τρόπους να θρέψει τη αδελφή και την κόρη του. Εκμεταλλεύεται τη θέση του σε μια παράνομη οργάνωση διακίνησης ανθρώπων, για να φύγει αυτός κι ο φίλος του από την Αφρική. Βρισκόμενος στην Ιταλία, θα καταφέρει να προσαρμοστεί, αλλά όταν ξεκινούν εντάσεις με την τοπική κοινωνία, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αποφασισμένος να κάνει τη ζωή του να κυλίσει και πάλι ομαλά, παίρνει μια μεγάλη απόφαση, με κάθε πιθανό κόστος.

Iταλική ταινία, σκηνοθεσία Γιόνας Καρπινιάνο με τους: Κουντούς Σεϊόν, Αλασάν Σι, Αϊσά

Δείτε το τρέιλερ:

Interruption

O Γιώργος Ζώης κάνει το φιλόδοξο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με το «Interruption», μια On stage αλληγορία με φόντο την «Ορέστεια»,

Σε μια θεατρική παράσταση που γίνεται κάπου στην Ελλάδα. «Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο».

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης
Σενάριο: Γιώργος Ζώης
Ηθοποιοί: Effi Rabsilber, Αγγελική Μαργέτη, Αινείας Τσαμάτης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Αρετή Σεϊνταρίδου, Βασίλης Ανδρέου, Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά

Δείτε το τρέιλερ:

Η Μεγάλη Διάσωση

Θαλασσινή περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μια ακόμη αληθινή ιστορία αυτοθυσίας μεταφέρεται με εντυπωσιακό τρόπο στην οθόνη. Πρόκειται για τη διάσωση των πληρωμάτων δύο τάνκερ που κόπηκαν στη μέση κατά τη διάρκεια μιας φονικής καταιγίδας στις 18 Φεβρουαρίου 1952. Ο Μπέρναρντ Γουέμπερ ηγήθηκε της δύσκολης αποστολής την οποία οργάνωσε η ακτοφυλακή, έχοντας στη διάθεσή του ένα σκάφος έντεκα μόλις μέτρων! Ο Κρεγκ Γκιλέσπι αναλαμβάνει να μεταφέρει το βιβλίο που έγραψαν για το μυθικό συμβάν οι Κέισι Σέρμαν και Μάικλ Τούγκιας, με τον Κρις Πάιν) να ρίχνεται στα γιγαντιαία κύματα της Ανατολικής Ακτής. Οι πρώτες εικόνες από την περιπέτεια επιβίωσης είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με τον Ισπανό φωτογράφο Χαβιέρ Αγκιρεσαρόμπε («Η Θάλασσα Μέσα Μου», «Θλιμμένη Τζασμίν» ) να συνθέτει έναν κινηματογραφικά συναρπαστικό υδάτινο καμβά.

The finest hours

Σκηνοθεσία:Κρέγκ Γκιλέσπι
Παίζουν: Κρις Πάιν, Κέισι Άφλεκ, Γκρέιαμ ΜακΤάβις, Χολυ Γκρέιντζερ

Δείτε το τρέιλερ:

 
Τράμπο
 

Το 1940, o Dalton Trumbo (Μπραίαν Κράνστον) είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου. Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Χόλιγουντ και είναι ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς και τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper (Έλεν Μίρεν). Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του αντιλήψεις. Ο Trumbo αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ενώ οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τον αποφεύγουν. Ο Trumbo όμως δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει 2 Όσκαρ, για το The Brave One και το Roman Holiday (το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ϊαν Μακλέλαν Χάντερ).

Trumbo

Σκηνοθεσία: Τζεϊ Ρόουτς
Σενάριο: Τζον Μακναμάρα και Μπρους Κουκ
Ηθοποιοί: Τζον Γκουντμαν, Ντάιαν Λέιν, Έλεν Μίρεν, Ελ φάνινγκ, Μπράιαν Κράνστον

Δείτε το τρέιλερ:

Barbie και οι Μυστικοί Πράκτορες

Η Μπάρμπι και οι φίλες της Τερέζα και Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες. Έχοντας για εφόδια gadgets τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικές μεταμφιέσεις και τρισχαριτωμένα κατοικίδια-ρομπότ, οι τρεις κολλητές καλούνται να αποδείξουν πως η εξυπνάδα και η ομαδική συνεργασία είναι γένους θηλυκού!
Barbie: Spy Squad

Animation 2016 Έγχρωμη Διάρκεια: 75′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κόνραντ Χέλτεν

Δείτε το τρέιλερ:


Ο Άλβιν και η Παρέα του: Σκίουροι στο Δρόμο
 

Εξαιτίας μιας σειράς παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ είναι πεπεισμένοι πως ο Ντέιβ σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην νέα του κοπέλα, στη Νέα Υόρκη, και να τους παρατήσει. Έχουν μόλις τρεις μέρες μπροστά τους για να τον βρουν και να σταματήσουν την πρόταση γάμου, ώστε να κρατήσουν κοντά τους τον Ντέιβ και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την προσθήκη ενός νέου απαίσιου αδελφού στην παρέα τους!
 
Alvin and the Chipmunks: The Road Chip

Οικογενειακή 2015 Έγχρωμη Διάρκεια: 92′
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γουόλτ Μπέκερ με τους: Τζέισον Λι, Μπέλα Θορν, Κίμπερλι Ουίλιαμς

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης