Για πρώτη φορά, ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών 2017 με τον οποίο θα βραβευτεί στις 28 Μαΐου η καλύτερη ταινία που μετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό σκέλος, θα είναι γεμάτος από διαμάντια προκειμένου να εορταστούν τα 70 χρόνια του κινηματογραφικού φεστιβάλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ελβετικός οίκος κοσμημάτων Chopard.

Τα 118 γραμμάρια από ατόφιο χρυσάφι του κατ΄εξαίρεση αυτού Φοίνικα θα είναι διακοσμημένα με 167 διαμάντια βάρους 0,694 καρατίων, «σαν γαλαξιακή σκόνη στο φύλλωμα και τον κορμό», διευκρίνισε ο επίσημος χορηγός του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2014, ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών, σύμβολο του φεστιβάλ και του πιο πολύτιμου κινηματογραφικού βραβείου παγκοσμίως, επωφελείται από τη διεθνή φίρμα «Fairmined» που εξορύσσει χρυσό από την ορεινή περιοχή των Άνδεων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Τα διαμάντια του Φοίνικα της 70ης επετείου προέρχονται από προμηθευτή πιστοποιημένο από το Responsible Jewellery Council, τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό στην καθιέρωση ηθικών προδιαγραφών.

Το σημερινό βραβείο σχεδιάστηκε το 1998 από την Καρολίν Σόιφελε, την συμπρόεδρο του οίκου Chopard, ο οποίος προμηθεύει κάθε χρόνο το βραβείο αξίας 20.000 και πλέον ευρώ, σε αντάλλαγμα για την επίσημη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης