Με μια επιτροπή, που μάλλον δεν έχει δέσει ακόμα, έχει όμως κέφια και μία ταινία έναρξης που άφησε εν μέρει ικανοποιημένους ξεκίνησε εχτές το 68ο Φεστιβάλ των Καννών. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ επιλέγει δύο ανθρώπους για τον ρόλο του Προέδρου, τους αδερφούς Κοέν.

«Οι Κάννες είναι ένα Φεστιβάλ που ήταν σημαντικό για εμάς από την αρχή της καριέρας μας. Η προεδρία της κριτικής επιτροπής είναι μια ειδική τιμή, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουμε υπάρξει πρόεδροι σε τίποτα», είχαν δηλώσει με το χαρακτηριστικό τους χιούμορ, τα δύο αδέρφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ η κομψή Σοφί Μαρσώ δήλωσε:«Το ότι βρισκόμαστε στην Επιτροπή με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους μου δίνει πολύ ενέργεια. Και έχουμε και την υπέροχη τύχη να έχουμε το πρόσωπο της Ingrid Bergman να μας βλέπει παντού!».

Μαζί με τον σούπερ-σταρ Τζέικ Τζίλενχαλ, τη μούσα του Αλμοδοβάρ Ρόζι ντε Πάλμα, τις γοητευτικές Σοφί Μαρσό και Σιένα Μίλερ, το τρομερό-παιδί του καναδέζικου σινεμά Ξαβιέ Ντολάν, το τρομερό-παιδί(!) του φανταστικού σινεμά Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και την πειραματική μουσικό Ρόκια Τραορέ, η κριτική επιτροπή των Καννών 2015 δηλώνει έτοιμη.




ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης