Μετά τον θάνατο του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε πτώση ελικοπτέρου, καλλιτέχνες δρόμου έσπευσαν να απαθανατίσουν τον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς με τοιχογραφίες σε όλον τον κόσμο, από το LA μέχρι τη Μανίλα των Φιλιππίνων.


 
Τις ώρες που ακολούθησαν μετά το δυστύχημα, ο Art «Artoon» Gozukuchikyan πήρε τα σπρέι του και φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία στην Ventura Boulevard στη LA’s Studio City. «Ως καλλιτέχνης, σκέφτηκα ότι έχω την υποχρέωση να καταγράψω αυτό που συμβαίνει» δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Daily News. Το έργο του απεικονίζει τον Κόμπι τη στιγμή ενός jumb shot, με την κόρη του να χαμογελάει πίσω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Στον τοίχο της Pickford Market στην Washington Boulevard, ο Jules Muck χρειάστηκε μόλις έξι ώρες να ολοκληρώσει μια καινούργια τοιχογραφία με τον Κόμπι και την κόρη του Τζιάνα – ήταν και εκείνη στο μοιραίο ελικόπτερο – να έχουν γείρει τα κεφάλια τους ο ένας προς την άλλη και τα μάγουλά τους να ακουμπούν. Η λεζάντα; «Kobe & Gigi Forever. Daddy’s Girl».
 
Μια άλλη τοιχογραφία ξεφύτρωσε στο Priority Barber Club της Orange Avenue στον λόφο Signal Hill. Ο καλλιτέχνης δρόμου ζωγράφισε τον Κόμπι με άσπρο και μαύρο, μια έντονη αντίθεση με το φωτεινή κίτρινη φανέλα των Λέικερς και το βαθύ μοβ φόντο. «Σ’ ευχαριστώ για τις απειράριθμες αναμνήσεις. Το LA δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς εσένα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram.
 
Στη Βοστώνη, εμφανίστηκε στην «Graffiti Alley», στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία με την Τζιάνα να κάθεται στους ώμους του Κόμπι. Το έργο του καλλιτέχνη δρόμου Brandalizm ήταν παραγγελία της Central Square Business Improvement District.


 
Οι Φιλιππίνες λατρεύουν το μπάσκετ, και ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πολλές φορές επισκεφθεί την πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας. Το πιο διάσημο δημόσιο γήπεδο μπάσκετ στη Μανίλα, στο συγκρότημα κατοικιών Tenement Housing στο Taguig είναι φημισμένο για τις τοιχογραφίες του, οι οποίες εναλλάσσονται (το πρότζεκτ έχει αναλάβει ο Mike Swift). Σε αυτές έχουν απεικονιστεί ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τιμώντας την ανάμνηση του θανάτου πατέρα και κόρης, έβαψαν ξανά το γήπεδο με ένα πορτρέτο της Τζιάνα, η οποία έχει τυλίξει τα χέρια της γύρω από τον Κόμπι. «Αυτό είναι ο δικός μας φόρος τιμής σε αυτούς» είπε, στο ESPN, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Tenement. «Πάντα θα σε αγαπάμε, Κόμπι Μπράιαντ».
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης