Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, και τιμά τους ποιητές Μιχάλη Κατσαρό και Μίλτο Σαχτούρη. Με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο ξεχωριστών ποιητών της μεταπολεμικής γενιάς, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα διαβάσουν ποιήματα, ενώ για το έργο τους θα μιλήσουν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννα Ναούμ (Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας) και Μιχάλης Μπακογιάννης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας).

Στην εκδήλωση, η οποία θα  έχει ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό ενώ, εκτός από επιλεγμένα ποιήματα,  θα ακουστούν  έργα των δύο ποιητών μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωμα σκηνοθέτη

Πέμπτη 21 Μαρτίου, πρώτη μέρα μετά την εαρινή ισημερία  − στην αρχή της άνοιξης και το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα παρουσιάσει δυο ξεχωριστούς ποιητές της μεταπολεμικής περιόδου τον Μιχάλη Κατσαρό και τον Μίλτο Σαχτούρη. Ανάμεσα στα  επιλεγμένα ποιήματα  που θα απαγγελθούν θα μιλήσουμε για το αποτύπωμα που άφησαν στο πεδίο της τέχνης, αλλά και  θα μοιραστούμε την εμπειρία της μελοποίησης των έργων τους.

Μόνο  σας παρακαλώ… «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άννη Τσολακίδου

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου

Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Λαζαρίδου, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μελίνα Γαρμπή, Χρύσανθος Καγιάς, Ηλίας Μπερμπέρης, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Χάρης Παπαδόπουλος, Άννη Τσολακίδου.

ΚΘΒΕ – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μιχάλης Κατσαρός – Μίλτος Σαχτούρης: 100 χρόνια από τη γέννησή τους

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 18:30

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Είσοδος ελεύθερη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης