Δεκάδες κτήρια-κοσμήματα για την αισθητική της Αθήνας, επιστρέφουν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ύστερα από χρόνια εγκατάλειψης, λεηλασίας και φθοράς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου πρόκειται για 63 κτήρια, τα οποία «βυθίστηκαν και εγκαταλείφθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, έμειναν ανεκμετάλλευτα δίνοντας χώρο στο σκοτάδι, τον φόβο και την παραβατικότητα, επηρεάζοντας την καθημερινότητα της Αθήνας και την ποιότητα της ζωής σε ολόκληρες περιοχές». Τώρα, τα κτήρια αυτά «απελευθερώνονται» και ξεκινά ο δήμος την αξιοποίησή τους. Πρόκειται για τα δεκάδες κτήρια, μικρά και μεγάλα, πλατείες, οικόπεδα, που «μέσα σε έναν χρόνο, εκκενώθηκαν από τις καταλήψεις, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν, με σκοπό να αποκατασταθούν και να ανακτήσουν τη χρήση τους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Πρόκειται, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για «ένα δύσκολο εγχείρημα για την πόλη, που έχει αποδώσει καρπούς χάρη στις εντατικές παρεμβάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και όλων των υπηρεσιών του Δήμου, για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και τις επισκευές». Πρόκειται για κτίρια σε διάφορες περιοχές, όπως στην Ομόνοια, τα Πατήσια, την Ακρόπολη, του Ψυρρή και το Μεταξουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία μας να συστηθούμε πάλι με την Αθήνα» δηλώνει, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: «Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της πόλης, είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητάς της. Και ο τρόπος για να το κερδίσουμε, είναι να δώσουμε ζωή σε όλα εκείνα τα σημεία της που αφέθηκαν στη μοίρα τους. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά γίνεται. Με το συντονισμό όλων μας και με επιμονή σε ένα σχέδιο που προβλέπει παρεμβάσεις στο σύνολο της πόλης. Στη δέσμη ενεργειών και δράσεων που την αλλάζουν ουσιαστικά μέρα με την ημέρα. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι απόλυτα θετικά και γι’ αυτό τη συνεχίζουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης