«Ιστορίες της Αθήνας» από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:42
«Ιστορίες της Αθήνας»  από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης  στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

21 Ιανουαρίου - 31 Ιουλίου 2019

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με μια νέα έκθεση στο αεροδρόμιο, τις «Ιστορίες της Αθήνας». Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εικαστικό αφήγημα της πόλης μέσα από τα μάτια 90 παιδιών ηλικίας 4 - 14 ετών και έργα από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης «Ιστορίες της Αθήνας» έχει η Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης & Πρόεδρος του ΜΕΠΤ, την οργάνωση και τον συντονισμό για το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης η Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια του ΜΕΠΤ, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου, ενώ την οργάνωση και το συντονισμό για τον ΔΑΑ έχει η Χαρά - Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού.

Σχήματα και χρώματα, τεχνικές και υλικά, αρχαία ή ιστορικά μνημεία και σύγχρονα αξιοθέατα, κοντινές εξοχές και μυστικές θάλασσες, αλλά και οι σκέψεις των παιδιών για το περιβάλλον τους και το σύγχρονο κόσμο. Αποτυπωμένα σε έργα ζωγραφικής και κατασκευές και παρουσιασμένα με διαφορετικά πολυμέσα και διαδραστικά παιχνίδια σε γραφιστικό σχεδιασμό του Ανδρέα Γεωργιάδη, τα έργα συνθέτουν ένα γιορτινό καλωσόρισμα και μαζί, ένα λαμπερό και πρωτότυπο σκηνικό πανόραμα της Αθήνας, προσκαλώντας κάθε μικρό και μεγάλο ταξιδιώτη ή επισκέπτη να την ανακαλύψει. Στο πλαίσιο της έκθεσης προβάλλεται επίσης βίντεο διάρκειας 14 λεπτών με τίτλο «Ιστορίες της Αθήνας», μια παραγωγή -ειδικά για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών- του Μουσείου Παιδικής Τέχνης και του Διαμαντή Τάσση.

Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», Επίπεδο Αφίξεων – Είσοδος 1, με ελεύθερη πρόσβαση σε 24ωρη βάση, και είναι η δεύτερη συνεργασία του ΔΑΑ με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, μετά την έκθεση «Τα Παιδιά ζωγραφίζουν την Ελλάδα» (Απρίλιος -Σεπτέμβριος 2003).

Το βίντεο της έκθεσης:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

τηλ.: 210 3537227

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Κόδρου 9, Πλάκα, 105 58 Αθήνα

τηλ.: 210 33 12 621, 210 33 12 750

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα από τα ελάχιστα ανάλογα στον κόσμο. Στην έδρα του στην ιστορική καρδιά της Αθήνας, στην Πλάκα, παρουσιάζει από το 1994 αποκλειστικά έργα παιδιών 4 έως 14 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προτείνει συναρπαστικά εργαστήρια, οδηγώντας μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Τέχνης.

Συντελεστές έκθεσης:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΕΚΘΕΣΗΣ: Ίρις Κρητικού, Πρόεδρος ΜΕΠΤ

ΕΠΙΒΛΕΨΗ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ: Αθανασία Σκληρού, Επιμελήτρια ΜΕΠΤ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΠΤ: Αιμιλία Εμμανουήλ, Αναστασία Σουρλαντζή, Θεοδώρα Χαραλαμποπούλου

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Ανδρέας Γεωργιάδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαντής Τάσσης

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Χαρά Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Plan B

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ: Apolyto Creative Spot

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΕΙΜΕΝΑ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ίρις Κρητικού, Αθανασία Σκληρού, Αιμιλία Εμμανουήλ, Αναστασία Σουρλαντζή, Θεοδώρα Χαραλαμποπούλου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Διαμαντής Τάσσης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Διαμαντής Τάσσης

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:42