Ένα ιδιαίτερο μήνυμα που αφορά τους πρόσφυγες που καταφεύγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζητώντας άσυλο και ένα καλύτερο μέλλον, θέλει να περάσει μία διαφορετική φάτνη.

Η φάτνη την οποία δημιούργησε η εκκλησία των Μεθοδιστών Claremont United, αναπαριστά τη θεία γέννηση, με τον Ιωσήφ, τη Μαρία και τον Ιησού να είναι χωρισμένοι σε ξεχωριστά κελιά τα οποία καλύπτονται από συρματόπλεγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκκλησία, που βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, προέβη σε αυτή την κίνηση για να στείλει ένα μήνυμα στην πολιτική που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους πρόσφυγες στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, όπου χωρίζονται οι οικογένειες από το Μεξικό.

Η πάστορας της εκκλησίας Κάρεν Κλαρκ Ρίστιν, μιλώντας στο δίκτυο KABC, δήλωσε σχετικά με τη φάτνη, «σκεφτήκαμε την πιο διάσημη οικογένεια προσφύγων του κόσμου, την οικογένεια του Ιησού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα σε ανάρτησή της της στο Facebook, αναφέρει ότι η ιδέα ήρθε «Στην Εκκλησία των Μεθοδιστών Claremont United τα φετινά Χριστούγεννα, η Αγία Οικογένεια παίρνει τη θέση των χιλιάδων οικογενειών που θα περάσουν χωρισμένες τα Χριστούγεννα κατά μήκος των συνόρων».

Σύμφωνα με την ίδια, η ιδέα προέκυψε από τη σκέψη, «Τι θα γινόταν αν αυτή η οικογένεια έψαχνε καταφύγιο στη χώρα σας σήμερα;» και συνεχίζει ότι είναι μία συμβολική κίνηση για τα δεινά που περνάν χιλιάδες οικογένειες μεταναστών που αναζητούν άσυλο στις ΗΠΑ, όπως ο Ιωσήφ και η Μαρία αναγκάστηκαν να φύγουν από την Παλαιστίνη και να πάνε στην Αίγυπτο μετά την απόφαση του βασιλιά Ηρώδη να θανατώσει όλα τα νεογνά.

 

«Φανταστείτε τον Ιωσήφ, τη Μαρία και τον Ιησού σε ηλικία μικρότερη των δύο να βρίσκεται πίσω από ένα φράχτη κάποιου κέντρου κράτησης της συνοριοφυλακής όπως έχει συμβεί με περίπου 5.500 παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια».

«Αν αυτή η κίνηση (εννοεί τη φάτνη) “ανάψει” τη σπίθα για συζήτηση επί του θέματος, θα έχει πετύχει το στόχο της», καταλήγει η Ριστίν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης