Μετά την ακύρωση του εφετινού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι (Glastonbury Festival) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Μουσείο V&A στο Λονδίνο εγκαινίασε εικονική έκθεση που εξερευνά την ιστορία της σημαντικότερης βρετανικής μουσικής διοργάνωσης.
 
Η 50ή έκδοση του Glastonbury Festival είχε προγραμματιστεί στο παρελθόν να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Το V&A προσφέρει μια οπτική εναλλακτική λύση, επιτρέποντας στους υποψήφιους θεατές να μάθουν περισσότερα για την εξέλιξη του Φεστιβάλ μέσω αρχειακών φωτογραφιών, αναμνηστικών και βίντεο.
 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», το Μουσείο ζητεί επίσης από παλιούς θαμώνες να μοιραστούν τις προσωπικές τους αναμνήσεις για την εκδήλωση, στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ του V&A που χαρτογραφεί την ιστορία του Φεστιβάλ που έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο.
 
Στην ψηφιακή έκθεση παρουσιάζονται αφίσες, προγράμματα του Φεστιβάλ, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, αλληλογραφία, t-shirts, εισιτήρια και άλλα αναμνηστικά, χάρτες, έγγραφα και αποκόμματα του Τύπου.
 
Στην περιγραφή της έκθεσης «The Glastonbury Festival Archive» τονίζεται ότι το Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών που διοργανώνεται τα τελευταία 50 χρόνια στο χωριό Πλίτον, στο Σόμερσετ της Βρετανίας συμβολίζει την ελευθερία, τη διαφυγή και τον πειραματισμό.
 
Το Μουσείο V&A καλεί επίσης τους θαμώνες του Φεστιβάλ να στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις αναμνήσεις τους από το Glastonbury.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης