Tα επιτυχημένα εργαστήρια ανάπτυξης κοινού της σεζόν 2019-20 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται, με ελαφρώς παραλλαγμένη λογική και… διαδικτυακά.

Eφέτος, η θεματική του εργαστηρίου δεν βασίζεται σε κάποια παράσταση, αλλά σε υλικά από την καλλιτεχνική δημιουργία (συνέντευξη, βίντεο με αποσπάσματα από χορογραφίες). Η επαγγελματίας χορεύτρια και χορογράφος με αναπηρία Tanja Erhart από την Αυστρία αποτελεί την αφορμή και τη βάση για όλες τις θεματικές που θα συζητηθούν γύρω και πέρα από τον συμπεριληπτικό χορό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργαστήριο συντονίζει η Μέντη Μέγα και βασίζεται στη συνέντευξη που της έδωσε η ίδια η χορογράφος, Tanja Erhart. Στις διαδικτυακές συναντήσεις θα δοθεί έμφαση στην ακτιβιστική διάσταση της δουλειάς της καλλιτέχνιδας, η οποία θα εξηγήσει και θα αναλύσει σε βάθος όρους μέσα από τους οποίους αρθρώνει τον ακτιβιστικό της λόγο, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τα πολιτικά διακυβεύματα της συμπεριληπτικής τέχνης.

Συντελεστές:

Χορογράφος, χορεύτρια και θεωρητικός χορού: Μέντη Μέγα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χορογράφος και ακτιβίστρια σε θέματα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία: Tanja Erhart

Μια παραγωγή του τομέα Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση

Μέρος του προγράμματος Europe Beyond Access

Με τη συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες:

Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες και ανερχόμενους καλλιτέχνες από το πεδίο του χορού, δραματουργούς, κριτικούς χορού, δημοσιογράφους, ανθρώπους με ειδικό ενδιαφέρον στον συμπεριληπτικό χορό, με ή χωρίς αναπηρία.

Το webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη προηγούμενων εργαστηρίων του iDance και του Europe Beyond Access, μαζί με καινούριους συμμετέχοντες.

Κόστος: Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 0178002

Ημερομηνίες & Ώρες: Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

18:00-19:30

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education.stegi@onassis.org

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης