«Ίδιοι καιροί»: Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Μαρίας Περάκη-Ρούγγα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 12:17
«Ίδιοι καιροί»: Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Μαρίας Περάκη-Ρούγγα

Το μυθιστόρημα της Μαρίας Περάκη-Ρούγγα «Ίδιοι καιροί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λυκόφως».

Τρεις άνθρωποι, σε διαφορετικές εποχές, με διαφορετικά συμφραζόμενα, συγκρούονται με τους δαίμονες τους, εξωτερικούς και εσωτερικούς.

Άλλοτε κάμπτονται και σβήνουν άδοξα, άλλοτε καίγονται από την εσωτερική φλόγα της αντίστασης και εναντιώνονται, για να ηττηθούν τελικά από τη δύναμη που κυβερνά αυτό τον κόσμο κι άλλοτε πάλι – οπλισμένοι με μια σχεδόν αρχαία γνώση- καταφέρνουν να αντισταθούν και να συνεχίσουν.

Στο τέλος και οι τρεις καθαίρονται με τρόπο ανακουφιστικό και θεραπευτικό για τον αναγνώστη που προσδοκά την αποκατάσταση του δικαίου, η οποία -αν και καθυστερημένα- τελικώς επέρχεται. Από αυτήν την άποψη, o κόσμος της Μ. Περάκη είναι ένας κόσμος με αποτυπωμένη τη μοναξιά, την αγωνία και τη σύγκρουση.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Περάκη-Ρούγγα

Η Μαρία Ρούγγα είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα Γαλλικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA από την ´Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στον τομέα Ιστορία και Πολιτισμός και διδακτορικού τίτλου του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει διατελέσει υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ανατολικής Αττικής.

Είναι συγγραφέας της μονογραφίας με τίτλο «Ο αυτοδίδακτος δάσκαλος της φύσης J.J Rousseau». Το μυθιστόρημα «Ίδιοι καιροί» είναι το πρώτο της λογοτεχνικό έργο που εκδόθηκε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 12:17