Αέρας εποχής θα φυσήξει στο νησί των Σπετσών το εφετινό φθινόπωρο καθώς το Tweed Run επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά και αναμένεται να είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018 δεκάδες ενθουσιώδεις ποδηλάτες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους στο εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel για να ανακαλύψουν κάθε γωνιά του νησιού μέσα από μια ποδηλατάδα εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θεσμός που ξεκίνησε από το Λονδίνο και «ταξίδεψε» στις πιο σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου, έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του Poseidonion Grand Hotel. Το Tweed Run έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες διοργανώσεις στο Νησί των Αρωμάτων, δίνοντας έμφαση στον αριστοκρατικό χαρακτήρα του τόπου και χαρίζοντάς του ένα ξεχωριστό “χρώμα” μέσα από το βρετανικό στιλ.

Κλασικά ποδήλατα, αγγλικές επιρροές που συναντούν τις τοπικές παραδόσεις, φινετσάτες παρουσίες, κομψές vintage εμφανίσεις με κυρίαρχο στοιχείο το tweed και χαλαρές στιγμές με φόντο το σπετσιώτικο τοπίο και τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, θα συνθέσουν για ακόμα μια χρονιά ένα ατμοσφαιρικό τριήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποδηλατάδα με θέα τον Αργοσαρωνικό, το πικνίκ στη φύση παρέα με jazz ακούσματα, στάσεις για τσάι που θυμίζουν τη βρετανική εξοχή, καλλιστεία για την ανάδειξη της ωραιότερης εμφάνισης, κυνήγι θησαυρού και αγώνες δεξιοτήτων είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες το πιο stylish event των Σπετσών, ενώ το μοναδικό αυτό τριήμερο θα κορυφωθεί και φέτος με ένα μεγάλο party στο lobby του Ποσειδωνίου, με αέρα περασμένων εποχών.

Το Tweed Run πραγματοποιείται και εφέτος με την ενεργό υποστήριξη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου, ενώ χορηγός θα είναι το Hendrick’s Gin, το διάσημο βρετανικό brand που θα βάλει τη δική του ξεχωριστή υπογραφή στη διοργάνωση.

To Hendrick’s το Πιο Ασυνήθιστο Gin, θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο εφετινό Tweed Run. To Hendrick’s Gin είναι ένα από τα κορυφαία super premium gin που παράγεται σε μικρές ποσότητες και αποστάζεται στο Girvan της Σκωτίας. Η ασυνήθιστη διαδικασία απόσταξης, σε συνδυασμό με ένα παράδοξα εύγευστο σύνολο από εκχυλίσματα -μεταξύ των οποίων και εκχυλίσματα από τριαντάφυλλο και αγγούρι- γεννά ένα μοναδικό στο είδος του τζιν. Το σπάνιο αυτό ποτό, τόσο περίπλοκα γευστικό και τόσο απολαυστικά παράξενο, διαθέτει μια μοναδική γεύση και έναν ασυνήθιστο χαρακτήρα που το έχουν αναδείξει σε από τα πιο αγαπημένα Gin.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Γυαλίστε τα ποδήλατά σας, διαλέξτε το πιο vintage outfit σας, φορέστε τα κομψά καπέλα σας και το πιο ζεστό σας χαμόγελο και συναντήστε μας στην Πλατεία του Ποσειδωνίου για ένα μοναδικό «ταξίδι στον χρόνο».

Tweed Run

Πρόκειται για έναν θεσμό που πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο το 2009. Αποτελεί μια ομαδική ποδηλατάδα στην μητροπολιτική περιοχή της αγγλικής πρωτεύουσας με τους συμμετέχοντες να φορούν την παραδοσιακή βρετανική ποδηλατική ενδυμασία και να κάνουν πετάλι σε κλασικά vintage ποδήλατα με ενδιάμεσες στάσεις για να απολαύσουν τσάι και πικνικ. Στην Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 στις Σπέτσες από το Poseidonion Grand Hotel με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από τη λειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου. Έκτοτε, ο θεσμός επιστρέφει κάθε χρόνο στο Νησί των Αρωμάτων κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές.



Poseidonion Grand Hotel

Το ιστορικό και εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών υποδέχθηκε τους πρώτους καλεσμένους του το καλοκαίρι του 1914, όταν έγινε πραγματικότητα το όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου. Σήμερα, περισσότερο από έναν αιώνα μετά συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο φιλοξενίας μένοντας πάντα πιστό στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του με την αρχιτεκτονική τους να παραπέμπει σε ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας, ενώ έχει αναδειχθεί σε σήμα-κατατεθέν του νησιού με την αισθητική και την κομψότητά του να το έχουν αναδείξει σε σύγχρονο μύθο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης