Σε δημοπρασία στο Λονδίνο, στις 28 Φεβρουαρίου, βγαίνει ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βάλτερ. Στο συγκεκριμένο έργο υπάρχει «κρυμμένη» και η μετέπειτα ερωμένη του, Ντόρα Μάαρ.

Ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο «Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)», το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και τον εμβληματικό πίνακα «Guernica», ο οποίος αποτυπώνει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τα αεροπλάνα των Ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξία του πίνακα, που έχει διαστάσεις 55×46 εκατοστά, εκτιμάται κοντά στα 50 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ). Ο πίνακας θα βγεί στο σφυρί με έργα ιμπρεσιονιστικής, σουρεαλιστικής και μοντέρνας τέχνης, από τον οίκο Sotheby’s.

Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρώ. Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα έργο ζωγραφικής απίστευτα σημαντικής αξίας, φιλοτεχνήθηκε σε μια σημαντική περίοδο της καριέρας του Πικάσο, το 1937, τη χρονιά της “Guernica”» δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, διευθυντής στο τμήμα ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του οίκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης