Οι συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης στο Google Art Project‏

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, 17:54
Οι συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης στο Google Art Project‏
Η Εθνική Πινακοθήκη βρίσκεται πλέον ανάμεσα στο πρώτα μουσεία της Ελλάδας τα οποία συνεργάζονται με το Google Cultural Institute και διαθέτουν τις συλλογές τους στο διαδίκτυο μέσω του Google Art Project. Η πλατφόρμα αυτή της Google δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες ν’ ανακαλύψουν μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου διαδικτυακά και σε υψηλή ανάλυση.

To πρότζεκτ της Google ανοίγει τις πόρτες μεγάλων μουσείων από το 2011 και ξεκίνησε με 1.000 μόλις έργα -αν και εξαιρετικά διάσημων καλλιτεχνών. Τον Απρίλιο του επόμενου έτους προστέθηκαν στο Google Art Project τα Μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης.

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία μας με το Google Art Project. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό του διαδικτύου να επισκεφθεί τα μοναδικά έργα των συλλογών μας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί», εξήγησε η κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η ιστοσελίδα του Google Art Project για την Εθνική Πινακοθήκη περιλαμβάνει σημαντικά έργα της μόνιμης συλλογής, όπως πίνακες των μεγάλων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα. Η υψηλή ανάλυση των εικόνων, μαζί με μια ειδικά προσαρμοσμένη μεγέθυνση, δίνει σε όλους τους λάτρεις της τέχνης την ευκαιρία να ανακαλύψουν πτυχές των έργων που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν από τόσο κοντά.

Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ο πρώτος οργανισμός, ο οποίος έχει στο Google Art Project εκθέματα με ελληνικά μεταδεδομένα.
Οι επισκέπτες του Google Cultural Institute Google Art Project μπορούν να αναζητήσουν τα έργα με βάση το όνομα του καλλιτέχνη, το όνομα του έργου, τη μορφή τέχνης, το μουσείο, τη χώρα, τις συλλογές ή τη χρονική περίοδο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, 17:54