H πριγκίπισσα Μασάκο, η μέλλουσα αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, μετείχε χαμογελαστή σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες στο Τόκιο μαζί με την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Ναρουχίτο, η οποία υπέφερε για χρόνια από κατάθλιψη, έλαμπε στις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της στο Τόκιο, αλλά και στις νέες φωτογραφίες της αυτοκρατορικής οικογένειας που ελήφθησαν στις 3 Δεκεμβρίου για τη νέα χρονιά και δημοσιοποιήθηκαν την 1η Ιανουαρίου του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέλλουσα αυτοκράτειρα — ο σύζυγός της θ’ ανέβει στον Θρόνο των Χρυσανθέμων την 1η Μαΐου 2019, διαδεχόμενος τον πατέρα του, τον αυτοκράτορα Ακιχίτο–δεν λάμβανε μέρος παλαιότερα για λόγους υγείας σε συναντήσεις της οικογένειας για το τέλος του έτους και την πρωτοχρονιά. Ωστόσο οι απουσίες αυτές ανήκουν στο παρελθόν, σχολιάζουν οι ιαπωνικές εφημερίδες. Σε αντίθεση με πριν, η πριγκίπισσα φόρεσε εφέτος λευκό φόρεμα και διάδημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της γιορτής της Πρωτοχρονιάς. Επίσης η Μασάκο εθεάθη δύο φορές μέσα στο αυτοκίνητο να πηγαίνει στα Ανάκτορα. Ακόμη, ήταν στο μπαλκόνι των Ανακτόρων για να χαιρετίσει τους Ιάπωνες τόσο με την ευκαιρία των 85ων γενεθλίων του αυτοκράτορα, στις 23 Δεκεμβρίου 2018, όσο στην ομιλία του Ακιχίτο για τη νέα χρονιά στις 2 Ιανουαρίου 2019.

Η Μασάκο γιόρτασε τα 55α γενέθλιά της στις 9 Δεκεμβρίου. Με μια αναφορά στον μελλοντικό της ρόλο, η πριγκίπισσα έγραφε τότε σε ανακοίνωση που μετέδωσε η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, όπως την αναμετάδωσε η αγγλόφωνη εφημερίδα The Asahi Shimbun: «Καθώς σκέπτομαι τις ημέρες που θα έρθουν, αισθάνομαι μερικές φορές ανησυχία για το σε ποιο βαθμό θα μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους πολίτες, αλλά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να συνεισφέρω στην ευτυχία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης