Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση έργων στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο, ο Pejac έχει μπει στο εργαστήριο και ετοιμάζεται για το υπερατλαντικό ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη. Για μία ακόμη φορά εστιάζει στην απρόσεκτη συμπεριφορά μας, εμάς των αδαών, στη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφάτως, ολοκλήρωσε ένα καινούργιο έργο στο οποίο έδωσε το όνομα «Σαφάρι»: Ένα μοναχικό ελάφι σε μια θάλασσα από πελεκούδια, φωτισμένο από τον προβολέα ενός ελικοπτέρου (με κυνηγούς σε σαφάρι;) που υπερίπταται.

Το μοτίβο του ελικοπτέρου είχε εμφανιστεί και στη δουλειά που ο ιδιαίτερα γνωστός διεθνώς Ισπανός καλλιτέχνης εξέθεσε στο Παρίσι – η έκθεση είχε γίνει σε μια παλιά μαούνα στον Σηκουάνα. Σε έργο του είχε απεικονίσει ένα ελικόπτερο που μετέφερε έναν φάρο, πετώντας πάνω από μια έρημο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμμονή του με τη στάση του ανθρώπινου είδους απέναντι στο περιβάλλον στο οποίο ζει χρονολογείται από παλιά. Λαμπρό παράδειγμα αυτής της εικαστικής αφήγησης είναι ο πίνακας του Pejac «Το μεθυσμένο καράβι» του 2015 (έχει δώσει τίτλο από ένα ποίημα του Αρθούρου Ρεμπό, το «Le Bateau Ivre»): δύο μικρά αγοράκια, σε μια βάρκα στο μέσο μιας θάλασσας σκουπιδιών, ψαρεύουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης