Η γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ, Πάμελα Άντερσον κάλεσε τις αρχές της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης να απαγορεύσουν την εκτροφή ζώων για την παραγωγής γούνας.

Με επιστολή της στον προεδρεύοντα της Βουλής των Λαών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μπαρίσα Τσόλακ, η Πάμελα Άντερσον, η οποία είναι επίτιμη πρέσβειρα της Οργάνωσης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Ζώων (PETA) απηύθυνε έκκληση να μην υποκύψει η Βουλή στις πιέσεις του λόμπι των παραγωγών γούνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την επιστολή της ηθοποιού ήταν η είδηση ότι η απαγόρευση εκτροφής γουνοφόρων ζώων, η οποία έπρεπε να τεθεί σε ισχύ στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη το 2018 τίθεται υπό αμφισβήτηση.

«Ως επίτιμη πρέσβειρα της PETA έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου για να βοηθήσω τα ζώα που υποφέρουν στη βιομηχανία της γούνας και είμαι περήφανη για κάθε χώρα που έχει απαγορεύσει την εκτροφή ζώων για την παραγωγή γούνας», αναφέρει η Άντερσον σε επιστολή της προς τον προεδρεύοντα της Βουλής των Λαών της Βοσνίας.

«Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν η Βοσνία – Ερζεγοβίνη συντασσόταν με την Αυστρία, την Κροατία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, και σταματούσε την ωμότητα κλείνοντας όλα τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων» επισημαίνει στην επιστολή της η Πάμελα Άντερσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή της που απέστειλε και στα ΜΜΕ τονίζει ότι η βιομηχανία γούνας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη με τροπολογία του νόμου επιδιώκει να παρατείνει έως το 2028 την εκτροφή ζώων για τη γούνα τους. Τα εκτροφεία για την παραγωγή γούνας θα σταματήσουν να λειτουργούν στη χώρα μέχρι το 2018 σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βοσνιακού Τύπου, ήδη από το 2016 είχε επιχειρηθεί η κατάργηση της απαγόρευσης αλλά η Κοινοβουλευτική Συνέλευσης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης την απέρριψε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης