Με μία απλή αναγγελία στο διαδίκτυο αρχίζει η κινηματογραφική περιπέτεια μίας ταινίας με τίτλο «The Greek Job» ή αλλιώς «Ελληνικές δουλειές» τίτλος που πάντα παραπέμπει σε ιστορίες μαφίας, παρανομίας, ομιχλώδους επιχειρηματικότητας και βεβαίως, θολής πολιτικής δραστηριότητας. Η μικρή και τυπική αγγελία δεν προδίδει το σενάριο ούτε και την πλοκή:

«Η A.A PRODUCTIONS για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας δράσης THE GREEK JOB (με τον Άνθιμο Ανανιάδη) αναζητά ταλαντούχα αγόρια υποκριτικής ηλικίας 10 ετών. Συγκεκριμένα, η ακρόαση απευθύνεται σε αγόρια κανονικού αναστήματος ηλικίας 9 – 10 ετών. Τα ενδιαφερόμενα παιδιά πρέπει να παρευρεθούν σε ακρόαση την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο θέατρο “Από Κοινού” Ευπατριδών 4 Κεραμεικός από τις 14:00 μ.μ έως και τις 21:00. Τα  υποψήφια αγόρια θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια και να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα καθώς και 2 φωτογραφίες έγχρωμες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά αργότερα από διάφορα δημοσιεύματα έγινε γνωστή και η εμπλοκή του Μίκη Θεοδωράκη. Όχι όσον αφορά την πλοκή αλλά το «ντύσιμο» της ταινίας με μουσική: «Ο Μίκης Θεοδωράκης ετοιμάζει μια ανατρεπτική, σύγχρονη εκτέλεση του εμβληματικού τραγουδιού «Δρόμοι Παλιοί» για τη νέα ταινία «The Greek Job» του Άνθιμου Ανανιάδη.

Ότι ο Άνθιμος Ανανιάδης και η Α.Α Productions επιστρατεύουν ένα πλούσιο cast δημοφιλών ηθοποιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ταινία The Greek Job είναι ήδη γνωστό. Ότι ο σημαντικότερος σύγχρονος Έλληνας συνθέτης,  ο  Μίκης Θεοδωράκης ,θα εμπιστευτεί στην ταινία The Greek Job, δημιουργίες του που άφησαν εποχή είναι επίσης  γεγονός.

Ζητώντας να δώσει και πάλι μια νότα έμπνευσης στους Έλληνες, ενισχύοντας έτσι και την πρωταρχική πρόθεση του Άνθιμου Ανανιάδη η ταινία σε σκηνοθεσία Dragan Nikolic  να αποτελέσει πηγή έμπνευσης  και ψυχικής ανάτασης για τον Έλληνα θεατή, σε ένα ξύπνημα συνείδησης και ταυτότητας, παραδίδει στην ταινία τη σύνθεσή του «Δρόμοι Παλιοί» σε μια νέα μοντέρνα διασκευή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σενάριο

Ποια είναι όμως αυτή η «ανάταση» που προκαλείται στον έλληνα θεατή. Ποιο είναι αυτό το «ξύπνημα συνείδησης»

Διαβάζουμε λοιπόν: «Ο Άνθιμος Ανανιάδης γίνεται μοναχός για να μας φέρει, μαζί με την A.A Productions, σε ένα νουάρ δράσης τοποθετημένο στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας. Ο λόγος για το «The Greek Job», μία ταινία με βασική πηγή έμπνευσης την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, που μας προτείνει να μπούμε  σε δύο κόσμους με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπος ο πρωταγωνιστής, την πολιτική και την γκανγκστερική σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Τι συμβαίνει, όμως, σε αυτό σύγχρονο φιλμ νουάρ δράσης; Η ιστορία ξεκινάει το 2010, όταν η αστυνομία πραγματοποιεί μια φονική επίθεση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης «Φοίνικας», με το μέλος της-φυγά Γιάννη Γρηγοριάδη ή Johnny Grik (εδώ παίζει το σενάριο με το όνομα του ήρωα αλλά και την καταγωγή του, Grik από το Greek …  έλληνας) να βρίσκει καταφύγιο στα βουνά του Άγιου Όρους. Εκεί παραμένει για μία ολόκληρη δεκαετία, μέχρι που το 2020 ο Πρωθυπουργός της χώρας επισκέπτεται τον Κήπο της Παναγιάς  με αποτέλεσμα να μεταφέρει τον Johnny Grik στην πραγματικότητα της Ελλάδας του σήμερα, η οποία ταλανίζεται ανάμεσα στους γκάνγκστερ και τους πολιτικούς.

Δίπλα στον Άνθιμο Ανανιάδη βλέπουμε ένα καστ γνωστών ονομάτων όπως οι Κώστας Βουτσάς, Rico Simonini, Eric Roberts, Μαρία Κορινθίου, Μιχάλη Μαρκάτη και Ιφιγένεια Μακρή.

Δείτε το πρώτο teaser της ταινίας που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης