Το μηνιαίο αφιέρωμα του Cosmote History HD στον Νίκο Καζαντζάκη συνεχίζεται με το ντοκιμαντέρ «33.333: Η «Οδύσσεια» του Νίκου Καζαντζάκη» την Κυριακή 9/9 στις 21.00. Γυρισμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ εξερευνά από διαφορετικές οπτικές γωνίες το εν πολλοίς άγνωστο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Πρεμιέρα κάνει αυτήν την εβδομάδα στο Cosmote History HD η νέα σειρά «Οι αόρατες πόλεις της αρχαιότητας», που επιχειρεί να αποκαλύψει όσα κρύβονται κάτω από το έδαφος των ιστορικών πόλεων του Καΐρου, της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης. Στο πρώτο επεισόδιο μεταφερόμαστε στο Κάιρο και με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και του ιστορικού Μάικλ Σκοτ, εξερευνούμε το «υπέδαφος» της ιστορίας του (Πέμπτη 13/9, 22.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» επανέρχεται την Τετάρτη 12/9 στις 20.00, και μας μεταφέρει στη Σίφνο. Ανάμεσα στις 235 εκκλησίες του νησιού, ξεχωρίζουμε τα μοναστήρια της Παναγίας Βρυσιανής, της Χρυσοπηγής και του Βουνού, αλλά και την εκκλησία της Παναγίας Πουλάτης.

Τέλος, στο πρόγραμμα του καναλιού επανέρχεται η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή Cosmote TV, με επίκεντρο τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στη δημόσια ζωή και τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το μέλλον της. Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στις Ακαδημίες και τις Σχολές κατά την Τουρκοκρατία (Δευτέρα 10/9, 18.00), το δεύτερο στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τρίτη 11/9, 18.00), το τρίτο στη Σχολή Καλών Τεχνών (Τετάρτη 12/9, 18.00) και το τέταρτο στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο της Κρήτης (Πέμπτη 13/9, 18.00).

Δείτε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης