Ένα από τα πιο αγαπημένα αιλουροειδή του Ντιτρότ δεν είναι κουλουριασμένο σ’ ένα περβάζι ούτε ξαπλώνει τεμπέλικα πάνω σε στοίβα ρούχων που μόλις έχουν βγει από το πλυντήριο. Κοιτάζει – και χαιρετάει – τους διερχόμενους αυτοκινητιστές, από έναν παράδρομο ενός από τους αυτοκινητοδρόμους της πόλης.

Με σηκωμένα τα αυτάκια και γουρλωμένα τα μάτια, το τούβλινο γλυπτό, γνωστό ως «Μνημειώδης Γατούλα», γοητεύει τους οδηγούς εδώ και οκτώ χρόνια. Το εγκατέστησε το 2010 ο γλύπτης από το Ντιτρόιτ Τζέρομ Φερέτι (ο οποίος, αρχικά, έβγαζε το ψωμάκι του ως πλανόδιος χτίστης με τούβλα αλλά, στη συνέχεια, μπήκε στην καλλιτεχνία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήθελαν να δώσουν ζωντάνια σε ένα σημείο στην άκρη της γειτονιάς Κόρκταουν και γι’ αυτό το λόγο οι κάτοικοι μαζεύτηκαν, συγκέντρωσαν χρήματα και προσέλαβαν το Τζέρομ να φιλοτεχνήσει το γλυπτό. Συχνά, οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων σταματούν, βγαίνουν απ’ τα οχήματά τους κι ανεβαίνουν στο θολωτό κεφάλι της «Monumental Kitty» για να ατενίσουν τη γύρω περιοχή. Από το έδαφος, προεξέχει η άκρη της ουράς της, και το δεξί μπροστινό ποδαράκι της (πλήρες, με νύχια από πέτρα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης