Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 το skywalker.gr, στο πλαίσιο της δέσμης πρωτοβουλιών του «Βγαίνουμε μπροστά», διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «H κοινωνική οικονομία στη μετά κορωνοϊό εποχή».

H συζήτηση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί δημόσια ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της στο Facebook του skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα ώστε το κοινό να μπορέσει να την παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει γραπτά ερωτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μεταδοθεί επίσης live από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr αλλά μόνο για παρακολούθηση.

Στη μονόωρη διάρκειά της θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά το βιβλίο των Εκδόσεων Στέντορας «Σκέψεις για την κοινωνική οικονομία» του συγγραφέα κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Το κείμενο του οπισθόφυλλου δίνει τροφή για προβληματισμό: «… Απέναντι στον αδυσώπητο και αθέμιτο ανταγωνισμό (ιδιωτική οικονομική, καπιταλισμός), που εξαντλεί φυσικούς, υλικούς και ανθρώπινους πόρους, πετώντας τους μεταφορικά και ουσιαστικά στα “σκουπίδια”, η κοινωνική οικονομία προσφέρει ελπίδα και διέξοδο από την κρίση. Ο μόνος χώρος που θα μπορούσε να αναλάβει μια τέτοιας μορφής αλλαγή μπορεί να είναι η νέα καθολικότητα της κοινωνίας των πολιτών, όπου ο συνεργατισμός είναι το μήνυμα για το μέλλον του κόσμου. Η κοινωνική οικονομία έρχεται ως απάντηση στη γενικευμένη παρακμιακή κατάσταση, δημιουργώντας νέες, αυξανόμενες θέσεις εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαδικτυακή συζήτηση και παρουσίαση του βιβλίου συντονίζει η κα Κατερίνα Γκρίτζαλη, Διευθύντρια Σύνταξης του stentoras.gr, και συμμετέχουν οι κ.κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, συγγραφέας, «Αγρονέα», Θωμάς Σωπηλίδης, γεν. γραμματέας ΠΑΣΕ ΚΑΛΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα παντού», Λουκάς Μπρέχας, Δίκτυο ΚΑΠΑ, starter coop, και Κώστας Αρτακιανός, ΚΟΙΝΣΕΠ «Μοδούσα».

Οι άξονες γύρω από τους οποίους οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εκφράσουν σκέψεις διά ζώσης είναι:

Η σημερινή κατάσταση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα

Δομές και μορφές της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα

Προτάσεις ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνικής οικονομίας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site https://vgainoumemprosta.skywalker.gr/.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης