«Οι κυνηγοί της αιωνιότητας»: Η νέα σειρά της COSMOTE TV για τη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων φωτογράφων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 10:55
«Οι κυνηγοί της αιωνιότητας»: Η νέα σειρά της COSMOTE TV για τη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων φωτογράφων

Αφιερωμένη σε σπουδαίους Έλληνες φωτογράφους, που διέπρεψαν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, απαθανατίζοντας με τον φακό τους ιστορικά γεγονότα και στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής και της φύσης,είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας», σε παραγωγή COSMOTE TV.

Τη νέα σειρά του COSMOTE HISTORY HD, που ξεκινά να προβάλλεται την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 21.00, υπογράφει σκηνοθετικά ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιαννίδης (Η ηλικία της θάλασσας, Γενέθλια πόλη, Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα) και ντύνει μουσικά ο διεθνούς φήμης συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Tάκης Τλούπας

Κάθε ένα από τα 6 επεισόδια της νέας σειράς «ρίχνει φως» στην προσωπικότητα, τον ιδιωτικό χώρο και το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε και αναπτύχθηκε το πλούσιο έργο διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων φωτογράφων και, συγκεκριμένα, του Τάκη Τλούπα, του πολυβραβευμένου Γιάννη Κόντου, της ταλαντούχας οικογένειας Ζημέρη, του διακεκριμένου διδύμου Λεωνίδα Δημακόπουλου-Ορέστη Παναγιώτου, του μινιμαλιστή Γιώργου Διγαλάκη και της «ιέρειας» της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας και τοπίου, Εριέτας Αττάλη.  

Εριέτα  Αττάλη

Στην πρεμιέρα της σειράς, την Τρίτη 2 Ιουνίου (21.00, COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο YouTube της COSMOTE TV), οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους,του Τάκη Τλούπα. Με δυναμική παρουσία 50 και πλέον ετών στον χώρο της φωτογραφίας και με ιδιαίτερη αγάπη για την φύση, ο Τάκης Τλούπαςαποτυπώνει στο έργο του χαρακτηριστικές απόψεις της μεταπολεμικής Λάρισας και του Θεσσαλικού κάμπου, καταγράφει επαγγέλματα που έχουν χαθεί, ενώ γυρίζει όλη την Ελλάδα φωτογραφίζοντας τις πιο όμορφες γωνιές της.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλα τα επεισόδια, αμέσως μετά την προβολή τους –κάθε Τρίτη στις 21.00-στο COSMOTE HISTORY HD θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η νέα σειρά «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτομε πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ μεεπίκεντρο την Ελλάδα.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV
Επιμέλεια Παραγωγής COSMOTETV: Νατάσα Βερώνη, ΜόιραΒαρδάκη
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης
Έρευνα: Κώστας Στοφόρος
Σύμβουλοι: Δημήτρης ΤσεβάςΦωτογράφος-Καθηγητής LeicaAcademyGreece, Μιχάλης Αλεβίζος Φωτογράφος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αφηγητές:Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Κώστας Ζημιανίτης, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Μαρία Καμάνη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 10:56