Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον συνάντησε τα πρώτα άτομα που έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια αλλά και μερικούς από τους επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα του Λονδίνου, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σε μία προσπάθεια να εκφράσει τη στήριξή της στο έργο των νοσηλευτών και τη συμπαράσταση στα θύματα.

Συνολικά 14 άτομα που φέρουν τραύματα από μαχαίρι εισήχθησαν στο νοσοκομείο King’s College λίγο μετά την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την επίθεση με μαχαίρι στη γέφυρα του Λονδίνου στις 3 Ιουνίου, από τους Κουράμ Μπατ, τον Ραχίντ Ριντουάν και τον Γιουσέφ Ζαχμπαλέφτ, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Πολλά άτομα από το προσωπικό του King’s College που βοήθησαν τα θύματα της 3ης Ιουνίου είχαν βοηθήσει και τα θύματα της 22ας Μαρτίου όταν ο Χαλίντ Μασούντ σκότωσε πέντε ανθρώπους στη Γέφυρα του Γουέστμινστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πρωτοφανές το ότι αντιμετωπίσατε δύο φορές παρόμοιο περιστατικό», δήλωσε η Κέιτ.
«Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε ανθρώπους μαχαιρωμένους», είπε προς την Κέιτ η επικεφαλής νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Λιν Γουότκινς – Χάλμε και πρόσθεσε: «Αλλά το να έχουμε έξι γυναίκες μαχαιρωμένες αυτό όντως προκάλεσε αναστάτωση».

Ο σύμβουλος έκτακτης ανάγκης Μάλκολμ Τάνικλιφ, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο μόλις έγινε η επίθεση, δήλωσε ότι το προσωπικό χρησιμοποίησε το υλικό μιας εβδομάδας μέσα σε μιάμιση ώρα.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Κέιτ είπε ότι ανύψωσε το ηθικό των τραυματιών και του προσωπικού που ένιωσε να αναγνωρίζεται το έργο του.

«Στην πραγματικότητα όλο το προσωπικό του νοσοκομείου αυτές τις ημέρες επιζητεί την αναγνώριση για αυτό που προσφέρουν, επειδή κάνουν τόσα πολλά. Και κάποια σαν αυτήν έρχεται και τους το αναγνωρίζει κι αυτό είναι μία μεγάλη ώθηση», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης