Σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είχε  επιτεθεί και κτυπήσει 18χρονο  σε μπαρ της Μασαχουσέτης το 2016. Αλλά η υπόθεση κατέρρευσε αφού το υποτιθέμενο θύμα αρνήθηκε να προσκομίσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν στην κατάθεση.

Οι εισαγγελείς την Τετάρτη, απέρριψαν την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του βραβευμένου με  Όσκαρ ηθοποιού Κέβιν Σπέϊσι, αφού το υποτιθέμενο θύμα αρνήθηκε να καταθέσει για την επίθεση και να προσκομίσει το κινητό τηλέφωνο  από το οποίο αρνήθηκε ότι είχε διαγράψει μηνύματα και στιγμιότυπα οθόνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Spacey κατηγορήθηκε πέρυσι για άσεμνη επίθεση και σειρά από κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά εναντίον 18χρονου το 2016 σε μπαρ στο Nantucket, όπου ο έφηβος εργαζόταν ως μπάρμαν.

Ο Spacey αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της μητέρας του φερόμενου ως θύμα, (της πρώην τηλεπαρουσιάστριας  Heather Unruh), η οποία ισχυρίσθηκε ότι ο αστέρας του Χόλιγουντ πήγε τον γιο της μεθυσμένο σε μπαρ όπου και έβαλε τα χέρια του κάτω από το παντελόνι του γιου της για να πιάσει τα γεννητικά του όργανα.

Η υπόθεση της ποινικής δίωξης κατέρρευσε όταν το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε να προσκομίσει το κινητό του τηλέφωνο που είπε ότι έχει χάσει. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι το τηλέφωνο θα έδινε στοιχεία για την αθωότητα του Spacey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εισαγγελέας Περιφέρειας Κέιπ και Νησί Μάικλ Ο’Κίεφ δήλωσε ότι οι εισαγγελείς παραιτήθηκαν από την υπόθεση «λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας του καταγγέλλοντος μάρτυρα».

Ο δικαστής που εποπτεύει τη διαδικασία δήλωσε ότι η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο.

Περισσότεροι από δώδεκα άνδρες έχουν ως τώρα ισχυρισθεί ότι δέχτηκαν ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις  από τον Spacey τα προηγούμενα  χρόνια, τόσο στις  στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Βρετανία. Η υπόθεση στη Μασαχουσέτη ήταν η μόνη ποινική υπόθεση που  ασκήθηκε εναντίον του ηθοποιού.

Το πλήθος των σεξουαλικών καταγγελιών οδήγησαν το Netflix να αποκλείσει τον Spacey από την τελευταία γυρίσματα του «House of Cards» και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από την ταινία του 2017 «Όλα τα χρήματα στον κόσμο» του Ridley Scott.

 Πηγή: (DW, AFP, Reuters, dpa, ΑΡ)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης