Μπορεί η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η βρετανή συγγραφέας της δημοφιλούς νεανικής σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ να έχει δηλώσει -κατ’ επανάληψη- ότι δεν πρόκειται να εκδώσει έναν νέο, όγδοο, τόμο περιπετειών του δημοφιλούς μάγου, αυτό όμως δε σημαίνει το λογετεχνικό «τέλος» του αγαπημένου παιδικού ήρωα.

Η Ρόουλινγκ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει, κατ’ εξαίρεση, μια ιστορία με πρωταγωνιστές από τον κόσμο του Χάρι Πότερ που θα αναρτηθεί στον ιστότοπό της, Ρottermore. Η ιστορία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής του Halloween, ως δώρο-έκπληξη στους φίλους του Χάρι Πότερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιορτή των πνευμάτων, με έντονο μυστικιστικό περιεχόμενο, το Halloween, που γιορτάζεται στον δυτικό κόσμο την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων, είναι η γιορτή των τρομαχτικών πλασμάτων και των μαγισσών. Έτσι, η ιστορία της Ρόουλινγκ θα επικεντρωθεί στην Ντολόρες Άμπριτζ, την κακιά μάγισσα καθηγήτρια του Χόγκουαρτς που έκανε την εμφάνισή της στο σύμπαν του Χάρι Πότερ στον τόμο «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα».

Η ιστορία θα αφηγείται το παρελθόν της μάγισσας Άμπριτζ προτού καταλήξει στο Χόγκουαρτς. «Η Άμπριτζ είναι όχι μόνο ένα από τα πιο μοχθηρά πλάσματα στο Χόγκουαρτς, αλλά και το μόνο πρόσωπο πέρα από τον λόρδο Βάλντεμορτ που άφησε μόνιμο σημάδι στον Χάρι Πότερ», διαβάζουμε στον ιστότοπο.

Από το Ρottermore πληροφορούμαστε ότι η ιστορία θα έχει έκταση 1.700 λέξεων, θα αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες από το παρελθόν της Άμπριτζ και θα διανθίζεται με πολλά προσωπικά σχόλια της Ρόουλινγκ για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε δημοσιεύσει στο Ρottermore άλλη μια περιπέτεια του Χάρι Πότερ τον περασμένο Ιούλιο στην οποία ο Χάρι δεν ήταν πια μικρός, αλλά τριαντάρης, με ένα μυστηριώδες κόψιμο στο μάγουλό του, και παντρεμένος με την Τζίνι Πότερ, αδελφή του Ρον Γουέσλι, η οποία είναι δημοσιογράφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης